Почетна SPORT Хала Пријепољске гимназије: СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ И ПОЧЕТАК РАДНИЧКИХ СПОРТСКИХ ИГАРА

Хала Пријепољске гимназије: СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ И ПОЧЕТАК РАДНИЧКИХ СПОРТСКИХ ИГАРА

26
0

Са почетком у 18 часова вечерас су у хали Пријепољске гимназије отворене овогодишње Радничке спортске игре. Након уводног излагања, дефилеа екипа и свечаног отварања, почео је и такмичарски део ове манифестације која за циљ има промовисање спорта и заједништва.

„Идеја о одржавању ових игара родила се шездесетих година прошлог века. Ова спортска манифестација је, уз МОСИ, дала велики допринос развоју спорта у Општини Пријепоље. Прошлих година преко 300 такмичара и такмичарки вратили су на терене радост колективне игре, тимског духа, предузетништва, а пре свега, рекреације и дружења “ рекао је помоћник председника општине Дино Башовић.

Ове године учешће је узело 17 екипа у које спадају јавне, образовне и васпитне установе, као и приватне фирме и занатске радње. Они ће се такмичити у 7 дисциплина, а то су: мали фудбал, одбојка, баскет 3 на 3, превлачење конопца, обарање руку, стони тенис и шах. Генерални спонзор и организатор, као и један од учесника је Електродистрибуција-огранак Пријепоље.

Након дефилеа екипа учесника уследило је и интонирање химне Републике Србије, а потом читање Свечане обавезе учесника ових игара и након тога обраћање председника Спортског савеза Пријепоље, Луке Шуљагића. Отварању ове манифестације присуствовали су и чланови општинског руководства, као и председник Општине Пријепоље Драго Попадић, који је и прогласио отварање Радничких спортских игара 2024.

В.К.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име