Почетна КУЛТУРА Општинска смотра рецитатора:„СРЕДЊИ“ УЗРАСТ ЗА „ВИСОКУ“ ОЦЕНУ

Општинска смотра рецитатора:„СРЕДЊИ“ УЗРАСТ ЗА „ВИСОКУ“ ОЦЕНУ

351
0

Библиотека је била одличан организатор и домаћин и овогодишње  манифестације посвећене неговању  лепог говора и афирмацији књижевности. Најбројнији и најбољи ученици виших разреда основних школа

Жири у саставу: Виолета Јовић, писац за децу и младе из Ниша, Индира Хаџагић, новинар и победник многих рецитаторских смотри, Драгана Новковић и Мица Ракић, професорице српског језика и књижевности и Слађана Кубуровић  професорица разредне наставе све из Прибоја, у складу са критеријума на основу којих се вреднује избор песме, акцентуација и дикција, остваривање мисаоно-емотивних садржаја песме као и природност, сугестивност и изражајност, прогласили су по два најбоља рецитатора који ће представљати пријепољску општину на Окружној смотри у Косјерићу наредног месеца.

Од 18  најмлађих, односно ученика нижих разреда основне школе, најбољи су били: Коста Обренић (ОШ“Владимир Перић Валтер“) са песмом „Досадно ми је“ Љубивоја Ршумовића и Јана  Кнежевић (ОШ“Михаило Баковић“) која је говорила песму Данијеле Квас „Глиста тренд-сетерка“.

Међу рецитаторима средњег узраста, односно ученицима виших разреда основне школе који су били и најбројнији, од њих 20 најбољи укупни утисак оставили су:Ермина Бјелак (ОШ“Светозар Марковић“) са песмом „Трка пацова“ Риста Несторовића и Адем Поровић (ОШ“Михајло Баковић“) који је говорио стихове Ђорђа Балашевића „Па, добро, где си ти“.

На жалост, и ове године, као и претходних, међу пријепољским средњошколцима није било већег интересовања. Пре две године , према мишљењу жирија, нико није задовљио тражене критеријуме, прошле године су се такмичила само три рецитатора, сва три из Гимназије,  а ове године у конкуренцији  шест рецитатора из Пријепољске гимназије и Економско-трговинске школе  жири је долучио  да  у Косјерић путују гимназијалци  Тарик Ханић, са стиховима Волта Витмана „Седим и посматрам“  и Денин Хоџић који је говорио песму „Забрањено је“ Пабла Неруде.

Према оцени жирија, ове године од укупно 44рецитатора у све три категорије, инвентивношћу у избору песама и квалитету казивања поезије истакли су се ученици виших разреда основне школе али је и општи утисак био веома охрабрујући.

И.Х.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име