Почетна Uncategorized BANJE ZA PENZIONERE:VELIKO INTERESOVANJE I U PRIJEPOLJU

BANJE ZA PENZIONERE:VELIKO INTERESOVANJE I U PRIJEPOLJU

61
0

U nasoj opštni konkurisalo 415 penzionera

U Prijepolju 2.marta.2024. godine izlazi lista penzionera koji su prošli konkurs za banje širom Srbije. Penzioneri su na konkursu morali  priložiti odgovarajuću dokumentaciju i imali su pravo da se izjasne o banji koju bi želeli, ali će, naravno, biti raspoređeni u zavisnosti od bolesti.  Dokumentacija koju su priložili nije od presudnog značaja da bi dobili banju jer postoje tri primarna kriterijuma koji penzioneri moraju da ispoštuju. Prvi je da penzioner u prethodne četiri godine nije koristio rehabilitaciju preko Republičkog fonda, drugi je da penzija ne prelazi utvrđeni limit od 39.850 dinara i  treći kriterijum se odnosi na godine radnog i penzionog staža.
Ove godine je promenjen pravilnik za rehabilitaciju, pa osobe koje su slabo pokretne imaju pravo na ličnog pratioca koji će takođe o trošku Republičkog zavoda moći da koristi usluge banje.
 „ Ono što je važno da naši penzioneri znaju jeste da će se od sada određivati jedinstvena rang lista ostvarenog prava na banje, na nivou filijala. Postoje 21 filijala u Srbiji, a mi pripadamo užičkoj. Dakle, još uvek ne znamo koliko je tačno penzionera konkurisalo na nivou filijale, ali znamo da je njih 415 u našoj opštini. Ta cela lista će biti objavljena i kod nas i u svakoj opštini, a za očekivati je da broj prijava prelazi tri hiljade. Planirano je da iz  našeg regiona u banju idu 963 penzionera.“, kaže predsednik Udruženja penzionera u Prijepolju Ljubiša Vuković.
Penzioneri koji smatraju da su oštećeni, po izlasku liste, imaće pravo na žalbu u roku od pet dana i mogu je predati Udruženju penzionera opštine Prijepolje. A oni koji su prosli na listi, njihova dokumentacija se šalje Republičkom fondu i obaveštava se odgovarajuća banja o njihovom dolasku.
“ Apelovao bih ovim putem na penzionere da imaju strpljenja i razumevanja na novi način rangiranja i obaveštavanja koji je znatno otežan u odnosu na prethodne godine”, rekao je Vuković. Đ.Čpajak

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име