Почетна ПОЛИТИКА KAMEN TEMELJAC ZA NOVI VRTIĆ:DECA SU NAŠA BUDUĆNOST

KAMEN TEMELJAC ZA NOVI VRTIĆ:DECA SU NAŠA BUDUĆNOST

97
0

Ministarka za prosvetu Slavica Đukić Dejanović i predsednik opštine Drago Popadić svečano su označili početak izgradnje Dečjeg vrtića na Bostanima, prvog ovakvog objekta posle skoro 40 godina

Pretposlenjeg dana februara u Prijepolju je svečano položen kamen temeljac za izgradnju novog vrtića. Opština Prijepolje ovaj projekat realizuje u saradnji sa ministarstvom prosvete Republike Srbije, a uz finansijsku podršku Svetske banke. Cilj projekta je unapredjenje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece. Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je:
“Deca su istinski najveća vrednost. Zahvaljujući izvanrednoj saradnji lokalne samouprave sa Svetskom bankom i sa Vladom Republike Srbije u relativno kratkom roku treći put dolazimo u Prijepolje. Nema boljeg načina i nema značajnije filigranske povezanosti jedinica lokalne samouprave, ministarstva prosvete i državne politike nego kad razmišljamo o deci na način da nigde na svetu ne smeju biti bolji uslovi za igru kroz koju će učiti naša deca. Naši vrtići iz projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” su radili mnogo i na edukaciji vaspitača i budućih vaspitača. Ono što je jako važno je da deca koja imaju maštu, potrebe i kreativnost, a i ona visoko senzitivna deca kojima je potrebna posebna vrsta podrške ,moraju imati istu šansu da uđu u one koloseke koji obezbeđuju pravilan psiho-motorni razvoj deteta jer naša budućnost zapravo zavisi od dece. U ovom prostoru koji već danas počinje da se pravi za njih, do kraja godine biće 200 mališana. 142.000.000 dinara je uloženo po finasijskom programu ovaj projekat, ali novac je najmanja vrednost. Najveća vrednost je osmeh mališana, znanje koje će sticati i ljubav koju će imati jedni za druge i za sve nas.“

Predsednik opštine Drago Popadić izrazio je veliko zadovoljstvo  što će konačno biti realizovan ovako jedan značajan projekat, što će Prijepolje posle više decenija konačno dobiti jedan novi, savremeni vrtić.

“Drago mi je da smo danas ovde okupljeni sa posebnim razlogom. Postavljanje kamena temeljca predstavlja ostvarenje naših zajedničkih ciljeva u oblasti obrazovanja i brige o našoj deci.Ovim projektom omogućavamo da svakom detetu vrtić postane dostupan i da svako dete dobije jednake uslove za predškolski razvoj. Smatram da je danas za sve nas jako bitan datum jer posle skoro 40 godina gradimo potpuno nov objekat dečije ustanove koji će biti potupuno opremljen i izgrađen za nepunih sedam meseci. Vrednost i značaj ove investicije za našu opštinu nije moguće izmeriti jer ulaganje u obrazovanje dece je najvažnije ulaganje ka izgradnji prosperitetnog društva.Ovaj svečani događaj je samo prvi korak u unapređenju populacione politike i naše buduće aktivnosti biće usmerene ka tome. Nadam se da ćemo uskoro svi zajedno otvarati vrata ovog dečijeg vrtića i time stvoriti novo poglavlje u životima naše dece”, rekao je Popadić.

Đ.Č.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име