Почетна Uncategorized Povodom Dana sećanja na 27.februar:PRIJEM ZA PORODICE  ŽRTAVA

Povodom Dana sećanja na 27.februar:PRIJEM ZA PORODICE  ŽRTAVA

46
0

„Ovo je izuzetno težak dan, ali moramo da ga obeležavamo i da uvek spominjemo 27. februar. Treba da radimo na tome da se ovako nešto nikada više ne ponovi“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić. Porodice još mole da se pronađu posmrtni ostaci njihovih najdražih

Povodom  obeležavanja tužne  godišnjice od zločina koji je počinjen nad 20 nedužnih civila, pre 31 godine, među kojima je gotovo polovina bila iz Prijepolja, rukovodstvo opštine je primilo članove porodica otetih i ubijenih. Predsednik opštine Drago Popadić je naglasio da je ovo veoma težak dan ali da moramo obeležavati i spominjati uvek 27.februar:

„Treba da radimo na tome da se ovako nešto nikada više ne ponovi i da razlike među nama budu prednost, a ne mane. Opština svake godine izdvaja novčana sredstva. To su mala sredstva i ne mogu biti nikad dovoljna da ublaže bol porodicama, ali želimo koliko toliko da pomognemo. Danas smo dobili inicijativu od porodica da se dopišu na spomenik imena svih koji su tada nastradali. Naravno, to ćemo da razmotrimo i mislim da niko nece biti protiv da to i uradimo“,rekao je Popadić.

Jedna od predstavnika porodica bila je danas i Ramiza Mulić, kćerka Adema Alomerovića koji je toga dana bio jedan od putnika koji su izvedeni iz voza u stanici Štrpci posle čega im se gubi svaki trag.
„Ne želim samo da ostanemo slepi, gluvi i nemi  da ne saznamo šta se desilo sa njima. Oni nista nisu krivi. Najviše bih volela da se pronađu posmrtni ostatci, da saznamo ko je zaista to uradio i da bude kažnjen onako kako zaslužuje.Žao mi je što su svi ti ljudi otišli na tako svirep način, kazala je  Ramiza Mulić.
Đ.Č.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име