Почетна ДРУШТВО Godišnjica zločina:KO U OVOJ ZEMLJI ZABORAVI ŠTRPCE…

Godišnjica zločina:KO U OVOJ ZEMLJI ZABORAVI ŠTRPCE…

73
0

Danas će u Prijepolju biti obeležena 31 godina od otmice i ubistva putnika iz voza u stanici Štrpci. Od 20 nevinih žrtava 9 je bilo Bošnjaka iz Prijepolja.

Opština Prijepolje obeležavanje godišnjice zločina koji je počinjen nad nedužnim civilima, počeće  prijemom porodica žrtava. U 15 časova, u vreme kada je voz zaustavljen u stanici Štrpci, biće položeno cveće na spomen obeležje u Šarampovu, koje je 2009. godine podignuto u znak sećanja i opomene.  Kako je najavljeno, na ovom mestu će se obratiti predsednik Skupštine opštine Prijepolje Stanko Kijanović i zamenik predsednika opštine Elvin Banjica.

Bošnjačko nacionalno vijeće organizuje Komemorativnu akademiju i mimohod šutnje. Akademija će biti održana u 13 sati i 30 minuta u velikoj sali Doma kulture.

Voz 671 na relaciji Beograd – Bar, zaustavila je grupa uniformisanih osoba 27. februara 1993. Godine. Izvedeno je, a kasnije ubijeno 20 putnika, 18 Bošnjaka, jedan Hrvat i jedna neidentifikovana osoba. Među njima je bilo 9 naših sugrađana: Adem Alomerović, Rasim Ćorić, Nijazija Kajević, Fikret Memović, Muhidin Hanić, Džafer Topuzović, Safet Preljević, Fevzija Zeković i Rifat Husović, Prijepoljac koji je živeo u Bijelom Polju

I.H.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име