Почетна ДРУШТВО OPŠTINA PRIJEPOLJE: DONACIJA VLADE JAPANA

OPŠTINA PRIJEPOLJE: DONACIJA VLADE JAPANA

40
0

Vlada Japana obezbedila je novčana sredstva u ukupnom iznosu od 132.444 evra kao pomoć Opštoj bolnici Prijepolje i Javno-komunalnom preduzeću „Lim“ Prijepolje, u cilju unapređenja zdravstvenih usluga i zaštite životne sredine u Prijepolju.

Nakon kratke prezentacije donirane opreme i obilaska Opšte bolnice Prijepolje, na Platou Doma kulture prezentovano je vozilo koje je donirano Javnom-komunalnom preduzeću „Lim“.

-Ukupna vrednost ovih donacija je 134.444 evra, kada toj donaciji dodamo prethodnu donaciju Vlade Japana PU “Miša Cvijović” u iznosu od 75.000 evra, što je ukupno 200.000 evra, predstavlja jako značajan iznos za našu opštinu, rekao je Izudin Šantić, predsednik privremenog organa opštine Prijepolje.

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji od 1999. godine iznosi preko 16 miliona evra. POPOS donacije imaju za cilj da podrže društveni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

-Imao sam priliku da obiđem Opštu bolnicu i vrlo mi je drago da se oprema koristi u skladu sa namenom i da je dobro očuvana jer se koristi sa pažnjom. Uveren sam da je ova donacija obezbedila pružanje pravovremene zdravstvene zaštite kao i poboljšanje uslova u opštini Prijepolje. Javno komunalno preduzeće “Lim” je dobilo donaciju u iznosu od 74.430 evra za nabavku vozila. Vrlo mi je drago što je Vlada Japana bila u mogućnosti da pruži ovakvu podršku s obzirom da je zaštita životne sredine jedna od glavnih tema interesovanja naše zemlje, izjavio je Tsubota Tetsuya, savetnik u ambasadi Japana u Republici Srbiji.

Ovo nisu prve donacije Japana našoj opštini, 2008. i 2009. godine pomogli su rekonstrukciji OŠ “Vladimir Perić Valter”, kao i PU “Miša Cvijović”.

-Iz ambasade Japana su se uverili da smo opremu koristili u prave svrhe, kao i da je oprema očuvana. Od otvaranja operacione sale mi smo uradili 515 operacija carskog reza, ovim smo dokazali da je oprema došla u prave ruke i da smo svu opremu marljivo koristili. Nadamo se i daljoj saradnji, mi ćemo predložiti jedan deo za rekonstrukciju gde se nadam da će nam izaći u susret, objašnjava doktor Branko Gojaković, direktor Opšte bolnice Prijepolje.

-Kroz ovaj vid pomoći nabavljeno je savremeno specijalno vozilo kojim se omogućava kvalitetni tretman otpada na područiju naše opštine. Savremeno vozilo koje smo dobili zamenilo je rad dosadašnjeg dotrajalog vozila koje je bilo u upotrebi od 1980. godine, koje se zbog dotrajalosti često kvarilo , što je za posledicu imalo sprečavanje kontinuiteta u odvozu otpada, istakla je Jasmina Delendžić, v.d. direktorka Javnog-komunalnog preduzeća „Lim“.

E.H.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име