Почетна ДРУШТВО Река Лим: ЗАВРШЕНА ЈУБИЛАРНА 25 ЛИМСКА РЕГАТА

Река Лим: ЗАВРШЕНА ЈУБИЛАРНА 25 ЛИМСКА РЕГАТА

18
0

Традиционална Лимска регата оджана је и ове године када се обележава четврт века постојања ове манифестације која се спроводи у три етапе.

Ове године Лимска регата обележила је 25 година свог постојања и окупила стотинак учесника, како из Србије, тако и из иностранства пошто важи за међународну манифестацију. Пређена путања је дуга преко 130 километара и прошла је три етапе у трајању од три дана од 31. маја до 2. јуна, када је завршена на плажи Петровац код Пријепоља. Прва етапа је кренула од Плавског језера, а завршена код Берана. Друга етапа је обухватила ток реке Лим од Берана до Бијелог Поља, док је последњи дан пређен ток од манастира Куманице до плаже Петровац.

Овогодишња Лимска регата бележи велики број пријава, од којих су неке одбијене из техничких разлога, односно зброг недостатка опреме и стручних кадрова. Ова манифестација промовише дружење, тимски дух и уживање у природи. Подржана је од стране туристичких организација градова кроз које је прошла.

Временске прилике су биле променљивог карактера, али су учесници знали шта их чека и били спремни за све ситуације. Водостај Лима је ове године био задовољавајући, а овај период године се показао као идеалан за одржавање регате.

В.К.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име