Почетна ИНФО AD“ELAN“:GORANU SEKULIĆU JOŠ JEDAN DIREKTORSKI MANDAT

AD“ELAN“:GORANU SEKULIĆU JOŠ JEDAN DIREKTORSKI MANDAT

18
0

Nadzorni odbor ovog preduzeća sa statusom akcionarskog društva ukazao je još jednom poverenje dosadašnjem generalnom direktoru  koji je na tom mestu još od 2005.godine. „Elan“ koji je ušao u 66.godinu rada, posluje uspešno, bez ikakvih dugova, a opredeljenje je zapošljavanje mladih ljudi. U planu novi program iz oblasti lepila koja su ih proslavila u svetu

Nadzorni odbor AD“Elan“ ponovo je za generalnog direktora izabrao Gorana Sekulića, diplomiranog ekonomistu, koji ovim uspešnim preduzećem rukovodi od 2005.godine. U naredne četiri godine, kako kaže Sekulić, planirano je da se nastavi trend poslovanja koji je „Elanu“ doneo ugled na tržištu i svrstao ga među lidere u ovoj oblasti.

-Nastavićemo dobru komunikaciju koju imamo sa našim stalnim kupcima koji su prepoznali kvalitet i našu poslovnost i želju da uvek izađemo u susret zahtevima sve probirljivijeg tržišta. Kako sam to istakao i u programu koji sam ponudio, u planu je razvoj novih  proizvoda  pre svega u oblasti lepila. Takođe ćemo nastaviti da ulažemo u opremu kroz kupovinu savremenih, automatskih mašina, ističe Goran Sekulić.

Nije tajna da osim izuzetnog pozicioniranja na tržištu, „Elan“ važi i za preduzeće u kome su „konstanta“ visoke plate, pa se taj trend nastavlja, odnosno prosečna plata u ovom preduzeću je značajno iznad prosečne plate u privredi Prijepolja. No, ono što je realnost je i prosečna starost zaposlenih.

-Upravo zbog te nepovoljne starosne strukture mi ćemo učiniti sve da zaposlimo mlade ljude. To je zalog za budućnost ali i nada da će oni tako raditi da „Elan“  nastavi da posluje kao i do sada kao preduzeće koje nema dugovanja ni prema kome, a plate su uvek redovne“, naglašava Sekulić.

Jubilarna godina je iza „Elana“ u kojoj je obeleženo 65 godina  proizvodnje, čime se može pohvaliti veoma mali broj preduzeća koja još posluju u širem okruženju u kontinuitetu i posle vlasničke transformacije. O tome se razgovaralo i na redovnoj sednici Skupštine AD“Elan“ na kojoj je rečeno da je i prošla godina imala dosta izazova, posebno kad je reč o globalnoj svetskoj sceni, što se odražava i na kontakte sa kupcima, obzirom da je „Elan“ prisutan na stranim tržištima. Pa, ipak, baš kao i u godinama koje je obeležila pandemija korona virusa, ovo preduzeće nije izgubilo kontinuitet u uspešnom poslovanju, iako je reč o otežanim uslovima već četvrtu godinu. To znači da i u složenim uslovima preduzeće posluje pozitivno i održivo. Na sednici Skupštine AD“Elan“ produženi su i mandati predsedniku i članovima Nadzornog odbora.

Iako „Elan“ kao jedno od najuspešnijih preduzeća ne samo u prijepoljskoj opštini već i šire, sa svih svojih 65 godina kontinuiranog rada u oblasti hemijske industrije, nije predlagano za neku od nagrada koju dodeljuje opština Prijepolje, najveća nagrada zaposlenima je upravo bezrezervna podrška kupaca koji su odavno prepoznali kvalitet i savremenu poslovnost „Elana“.

I.Hadžagić

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име