Почетна ИНФО Најава: ЈУБИЛАРНА 25 ЛИМСКА РЕГАТА

Најава: ЈУБИЛАРНА 25 ЛИМСКА РЕГАТА

16
0

Данас је в.д. директора ТО Пријепоље Петар Васиљевић, заједно са Драгољубом Симовићем из Планинарско-скијашког клуба Коловрат, најавио почетак 25 јубиларне Лимске регате која ће трајати од 31. маја до 2. јуна.

„Овога викенда нас очекује 25. по реду међународна Лимска регата. Јубиларна, такорећи. Она се организује, традиционално, од плавског језера до Берана првог дана, затим наредног дана следи етапа од Берана до Бијелог Поља. А у недељу, оно што је нама наинтересантније свакако, јесте последња етапа од манастира Куманице, односно српско-црногорске границе, па до плаже Петровац овде код нас “ рекао је Петар Васиљевић. в.д. директора ТО Пријепоље.

Васиљевић је истакао и да временске прилике тренутно не иду на руку организацији ове манифестације, али се очекује лепо време. Такође, он се нада да ће бити још пријављених учесника, не само из окружења него и из ширег региона. Осврнуо се и на тренутни водостај Лима, за који сматра да је задовољавајући за одржавање регате и да неће негативно утицати на безедност учесника.

Након њега обратио се и Драгољуб Симовић из Планинарско-скијашког клуба Коловрат, који је истакао велики број пријава за учешће на овогодишњој Лимској регати, а од којих су неке и одбијене из техничких разлога, због недостатка опреме и  стручних кадрова.Он, такође, наглашава да је разочаран тиме што се најамњи број учесника пријавио управо из места којима регата пролази. Симовић сматра и да је овај период године идеалан за оджавање ове манифестације због временских услова и водостаја реке Лим. Пре свега, наглашава да регата промовише дружење, а да су учесници спремни на све временске услове који их могу задесити.

Ове године Лимска регата траје три дана, односно од 31. маја до 2. јуна, када је предвиђено да се заврши на плажи Петровац у Пријепољу.

В.К.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име