Почетна ИНФО Школа у Ратајској: ЗАМЕНА ЦЕЛОГ СИСТЕМА ГРЕЈАЊА

Школа у Ратајској: ЗАМЕНА ЦЕЛОГ СИСТЕМА ГРЕЈАЊА

28
0

Велики и вишегодишњи проблем основне школе у Ратајској је неадекватно и економски неодрживо грејање.Ових дана, ради се на потпуној реконструкцији, а вредност инвестиције је 6 милиона и 700 хиљада динара. По речима директорке Тање Трипковић, од нове школске године ова школа имаће квалитетно грејање

Директорка ОШ „Милосав Стиковић“ Тања Трипковић истиче да је обнова система грејања у школи у Ратајској пројекат који финансира Министарство за заштиту животне средине, а за који је аплицирала локална самоуправа, која је обезбедила и извођача радова, а то је фирма из Врњачке Бање.

„Радови су почели почетком месеца. Одрађена је демонтажа старог котла, а тренутно се ради на монтажи грејних тела унутар зграде. У међувремену треба да стигне и нови котао. Повећава се број грејних тела у згради, односно у учионицама. Надам се да ће бити ефектније грејање управо због већег броја грејних тела. А, са друге стране, уштеда се огледа и у новцу. План је да се угради котао на пелет, док је стари био на лож-уље. Биће повољније и за заштиту животне средине управо због гасова које прави лож-уље, а пелет не “ каже директорка.

Оквирни рок за завршетак радова је два месеца. Директорка се нада да ће то бити крајем јуна, сходно томе да су радови почели после првомајских празника. Истиче и да тренутно нема пропратних проблема и нада се да ће рок бити испоштован. Напомиње, међутим, и то да је столарија веома стара, тако да ће се тек када почне грејна сезона знати колико је заправо ефикасна ова обнова. Поводом тога она истиче да постоји и пројекат за замену дотрајале дрвене столарије који ће сачекати следеће улагање.

В.К.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име