Почетна ИНФО OŠ “Vladimir Perić Valter” i TO Prijepolje:NASTAVA U PRIRODI

OŠ “Vladimir Perić Valter” i TO Prijepolje:NASTAVA U PRIRODI

17
0

U okviru akcije „Sa prirodom na ti“, oko 100 đaka iz četiri odeljenja četvrtog razreda Osnovne škole „Vladimir Perić Valter“ i njenog izdvojenog odeljenja u Zalugu, imali su priliku da zamene učionice za prirodu. Ova inovativna ideja, održana na izletištu Ravne, donela je đacima osvežavajuću promenu u obrazovnom procesu.

Prostor na izletištu Ravne, nije puno udaljen od škole i nakon polučasovne šetnje održana je nastava u prirodi. U okviru časa srpskog jezika, zajedno sa Turističkom orgaizacijom učenici su pravili razglednicu sa motivima Prijepolja.

Poseban doprinos nastavi u prirodi dala je Turistička organizacija Prijepolje. Učenici su imali priliku da saznaju više o radu Turističke organizacije, njenoj ulozi u promovisanju lokalnih turističkih potencijala i značaju očuvanja prirode. Kroz interaktivno predavanje, deca su stekla nova znanja o turističkim atrakcijama njihovog kraja i značaju ekoturizma.

-Ovaj deo njihovog obrazovnog procesa je deo akcije Saveza učitelja Srbije pod nazivom „Sa prirodom na ti”. Turistička organizacija Prijepolje se uključila u njihovu akciju, gde smo im prezentovali sta je to čime se mi bavimo i prikazali naše materijale, prvenstveno turističke razglednice, rekao je v.d. direktor TO Prijepolje, Petar Vasiljević.

Izletište Ravne, sa svojom prelepom prirodom i čistim vazduhom, pokazalo se kao idealno mesto za ovakve aktivnosti. Đaci su izrazili zadovoljstvo što su časove umesto u učionici održali u prirodi. Učenicima je bilo zanimljivo učiti na otvorenom i sticati nova znanja o značaju prirode i svesti o važnosti njenog očuvanja.

Akcija „Sa prirodom na ti“ organizuje se već četiri godine, a deo je globalne akcije „Dan učionice na otvorenom“.

E.H.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име