Почетна ДРУШТВО Centar za Socijalni rad: KAFIĆ “FREND”

Centar za Socijalni rad: KAFIĆ “FREND”

52
0

Centar za Socijalni rad uz pomoć Ministarstva za brigu o porodici i demografiji i Lokalne samouprave Prijepolje danas su otvorili kafić pod nazivom “Frend”, a brigu o kafiću i usluženje gostiju obavljaće osobe sa posebnim potrebama.

Svečanom otvaranju kafića prisustvovao je predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić koji je ovom prilikom izjavio:
“Ovo je jedan od najlepših projekata koji smo realizovali. Nije u pitanju vrednost projekta, već značaj koji sam projekat daje. Moramo se truditi da pomognemo osobama ometenim u razvoju i da vidimo šta je to njima još potrebno, ali ne samo ovde nego u celom gradu da bi oni  normalno funkcionisali. A želja nam je da ovaj kutak bude što posećeniji i da ovo bude mesto gde će svi rado dolaziti. Danas sam ovde popio prvu kafu i slobodno ću reći da ću česće dolaziti jer kafa napravljena sa ljubavlju je nešto posebno.”

Kafić će raditi svakoga dana i svi će imati mogućnost da dodju. Cene nisu određene već će davati koliko ko želi, a sav novac ide osobama sa posebnim potrebama kao dzeparac.

“Ideja da osobe sa smetnjama u razvoju angazujemo u ovom lepom prostoru i da im obezbedimo aktivnosti rodila se još davno. Ovo je za nas veliki dan jer ove osobe retko izlaze i retko su vidljive, a jos manje imaju mogućnosti da zarade novac. U okviru projekta koji smo radili zajedno sa Lokalnom samoupravom  mi smo predvideli ovaj kafić, ali pored njega i niz drugih aktivnosti za osobe ometene u razvoju. Imamo i tri stručna radnika koji rade kao podrška svim ljudima koji dolaze ovde. Takodje, imamo i dve osobe sa invaliditetom, starije dobi, koji rade u okviru našeg projekta. Najveći nam je cilj da ove osobe nekako izađu iz porodičnog okruženja, da budu vidljive, da pomognemo njima i njihovim porodicama i da tu socijalnu interakciju ostvarimo na najbolji način,” kazala je Rada Divac

Za realizaciju ovog projekta Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji je izdvojilo 4.600.000 dinara, a Lokalna samouprava 3,100,000 dinara.

Kafić “Frend” nalazi se u Šarampovu, u prostoru nekadašnjeg Doma omladine gde je smešten i Crveni krst.

Đ.Č.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име