Почетна ИНФО Opština Prijepolje: OBNOVLJEN UGOVOR O SARADNJI SA FONDACIJOM „ANA I VLADE DIVAC“

Opština Prijepolje: OBNOVLJEN UGOVOR O SARADNJI SA FONDACIJOM „ANA I VLADE DIVAC“

37
0

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ već jedanaest godina pruža podršku prijepoljskim poljoprivrednicima koji žele da unaprede svoju proizvodnju.  

-Ove godine zahvaljući projektu „Velika mala privreda“ ponavljamo ovaj projekat u saradnji sa sedam opština Zlatiborskog i Moravičkog okruga. Konkurs je otvoren i trajaće do 1. aprila, pozivamo sve maturante srednje Poljoprivredne škole iz Požege da se prijave, posebno učenike sa teritorije opštine Prijepolje. Ove godine realizujemo projekat nabavke plastenika za poljoprivredne proizvođače koji se aktivno bave biljnom proizvodnjom na teritoriji opštine Prijepolje. Još jedan zajednički projekat, već četvrtu godinu zaredom, to je „Revolving fond“, koji je i ove godine aktivan, korisnici će moći da se prijave za nabavku poljoprivredne opreme i mehanizacije, rekla je Bojana Vujičić, projektni koordinator Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

„Osnaživanje mladih poljoprivrednika” sprovodi se uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA, sa ciljem da se podrže mladi i to učenici završne godine poljoprivredne škole, koji žele da nastave da se bave poljoprivredom i unapređuju svoje porodično gazdinstvo. Osim finansijske podrške, mladi imaju mogućnost da prisustvuju predavanjima, dobiju podršku mentora i nauče da razvijaju sopstveni poslovni plan.

-Opština Prijepolje ima dugu saradanju sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac”, koja je sve jača iz godine u godinu. I ove godine imamo program plasteničke proizvodnje gde je opština izdvojila 4, a Fondacija 2 miliona. Prošle godine smo ubacili segmente razvoja ruralnog turizma, imali smo veliku zaiteresovanost, što znači da se taj program pokazao kao dobar. Ove godine ćemo podržati jednog đaka sa oko 300 hiljada u srednjoj Poljoprivrednoj školi, voleo bih da ima još đaka i nadam se da će ih biti sledećih godina, naglašava rago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

Opština Prijepolje jedna je od sedam partnerskih opština koja podržava mlade poljoprivrednike koji stručno znanje stiču u srednjoj Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Ljubo Mićić” u Požegi.

E.H.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име