Почетна ИНФО Jutros rano: I PRIJEPOLJCI OSETILI ZEMLJOTRES

Jutros rano: I PRIJEPOLJCI OSETILI ZEMLJOTRES

43
0

Oko 4 sata, jak zemljotres pogodio je Crnu Goru, epicentar je bio na području Nikšića, ali se osetio u gotovo celoj regiji

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali potresao je teritoriju Crne Gore u četiri sata i šest minuta. Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopštio da je epicentar bio na području oko Nikšića i Plužina. Ono što je dobro, kako tumače seizmolozi je da je to područje nenaseljeno. Potres  se osetio i u Srbiji, a mnoge Prijepoljce je probudio i uznemirio, zbog intenziteta. Nakon glavnog zemljotresa, usledilo je još nekoliko pratećih potresa.

Inače, pre tačno 45 godina, u aprilu 1979.godine Crnu Goru je pogodio razorni zemljotres koji je prouzrokovao veliku materijalnu štetu, a stradalo je stotinu ljudi. Epicentar je bio u Jadranskom moru između Bara i Ulcinja pa su najveće posledice pretrpeli primorski gradovi. Mnogi Prijepoljci se sećaju tog datuma jer se potres jačine 7 stepeni po Rihterovoj skali snažno osetio i na ovom području, što je tada kod mnogih izazvalo paniku i napuštanje domova.

I.H.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име