Почетна ИНФО Nove table sa nazivima ulica:I ĆIRILICA I LATINICA

Nove table sa nazivima ulica:I ĆIRILICA I LATINICA

45
0

Završetkom javne nabavke, 1.433 table planirane su za  označavanje 680 ulica do kraja godine. Počelo je sa dvojezičnim tablama u centru grada, u skladu sa zakonskim propisima

Opština Prijepolje ima 983 ulice i 214 zaselaka u 80 naseljenih mesta. Završetkom javne nabavke, 1.433 table će biti dovoljne za označavanje 680 ulica do kraja godine. Počelo je postavljanje jednog broja dvojezičnih tabli u centralnim gradskim ulicama, od Vakufskog mosta do Šarampova.

Untitled

U ovom kontigentu biće postavljena 101 tabla sa imenima ulica, a završena je javna nabavka i za dalje obeležavanje ulica, pa će biti obuhvaćeni  delovi Kolovrata, Velike Župe, Brodareva i Ivanja.

Ovaj kompleksan i zahtevan proces započet je polovinom 2018. godine kada je opština Prijepolje od Republičkog geodetskog zavoda dobila elaborate uličnih sistema. Nakon dve godine usaglašavanja, u decembru 2020. Skupština opštine usvojila je Odluku o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta nakon čega je RGZ započeo unos podataka u Adresni registar Republike Srbije koji je trajao dve i po godine.

Nakon postavljanja adresnih tabli sa nazivima ulica, što će biti zahtevan posao u praktičnom i finansijskom smislu, naredni korak je postavljanje adresnih brojeva.

Promena adrese će neizbežno usloviti i promene u ličnim dokumentima građana. Prema odluci Vlade Republike Srbije iz 2019. troškovi promene podataka u ličnim kartama građana padaju na teret budžeta Republike Srbije.

I.H.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име