Почетна ИНФО Сећање: ОБЕЛЕЖЕНО 25 ГОДИНА ОД КРАЈА НАТО АГРЕСИЈЕ

Сећање: ОБЕЛЕЖЕНО 25 ГОДИНА ОД КРАЈА НАТО АГРЕСИЈЕ

10
0

Вечерас је у сали Дома културе обележено 25 година од краја НАТО агресије у општини Пријепоље кроз пригодан програм који је орагнизовала општина Пријепоље и Удружење војних бораца 1999. године.

У Пријепољу је обележено 25 година од краја НАТО агресије. Пригодном програму, који су организовали општина Пријепоље у сарадњи са Удружењем војних бораца 1999. године, присуствовали су представници војске, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници локалне самоуправе и верских заједница.

Програм је започео интонирањем химне, а потом се обратио епископ милешевски господин Атанасије. У име представника локалне самоуправе обратио се председник општине Драго Попадић, а потом се присутнима обратила и заменица министра за рад, запошљавање, борачка и социјана питања.

„Осуђујемо агресију као директну супротност Божјем плану о свету. Тако да, када осуђујемо агресију, онда смо увјерени да смо Божји сарадници, најближи, јер и он сам осуђује агресију. Ту смо и да, подсјећајући на оно што се догађало скоро три мјесеца, кажемо да је оно за осуду и да не смије да се врати нигдје у свијету“ рекао је епископ милешевски господин Атанасије.

Потом се председник општине Драго Попадић обратио пруисутнима и рекао да је ово вече посвећено сећању на све жртве ове агресије у целој земљи. Он је истакао да тај период наше историје не можемо и не смемо да заборавимо никада. Истакао је материјалну штету коју је нанело бомбардовање општини Пријепоље, али пре свега, осврнуо се на страх и страдање које је претрпео народ широм земље.

„Окупили смо се да одамо почаст страдалима и, пре свега, оживимо сећање на тај гнусни злочин који се догодио пре 25 година. Нема начина да опростимо и немогуће је да заборавимо. То бомбардовање, не само да је злочин, је било и преседан, јер је било бомбардовање недужних, цивила, уништавање материјалних цивилних објеката. Нисмо имали рат, имали смо мржњу свуда око нас, са жељом да се угуши идентитет једног народа. А криви смо само зато што смо часни и поносни. Окупили смо се овде да се обавежемо да ћемо нашој деци причати о овоме“ рекла је саветница Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Програм је настављен извођењем неколико музичких нумера и прозним говорењем.

В.К.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име