Почетна ДРУШТВО  Dan  OŠ „Vladimir Perić Valter“: ŠKOLA OD IMENA I POZITIVNIH VREDNOSTI

 Dan  OŠ „Vladimir Perić Valter“: ŠKOLA OD IMENA I POZITIVNIH VREDNOSTI

69
0

„Ovaj kolektiv se ponosi svojim učenicima  koji su bili državni prvaci  iz kniževnosti,istorije, geografije, matematike, biologije, hemije, tehničkog obrazovanja, u šahu, odbojci  ali su bili i učesnici internacionalnih olimpijada. Zato se svake godine naša škola  potvrđuje iznova, novim planovima i projektima, kako bi se postigli od nas očekivani rezultati, rekao je direktor Milinko Mićović. Jednosatni program, koji je uredila profesorica muzike Edmira Hadžagić, kreirali učitelji i nastavnici, a predstavili se recitatori, dramska sekcija, hor i solisti najveće prijepoljske škole  

Večeras je u Domu kulture najveća prijepoljska škola, koja broji preko 900 učenika, obeležila svoj Dan, posvećen sećanju na Prijepoljca Vladimira Perića, koji je postao legenda još tokom Drugog svetskog rata, kao vešti ilegalac Valter u borbi protiv okupatora, a koji je poginuo učestvujući u borbama partizanskih jedinica za oslobođenje Sarajeva 6.aprila 1945.godine. Imao je 26 godina.

Prošle su 65 godine od kako se nastava izvodi u zgradi Osnovne škole „Vladimir Perić Valter“ ali ova škola baštini i istoriju obrazovanja u celom kraju na srpskom jeziku, koja je počela pre 194 godine.

– Ovaj kolektiv se ponosi svojim učenicima  koji su bili državni prvaci  iz istorije, geografije, matematike, biologije, hemije, tehničkog obrazovanja, u šahu, odbojci  ali su bili i učesnici internacionalnih olimpijada. Zato se svake školske godine naša škola  potvrđuje iznova, novim planovima i projektima, kako bi se postigli od nas očekivani rezultati.  Ime, prestiž i ugled stiču se decenijama, na pozitivnim vrednostima i najboljim rezultatima. Najveću odgovornost za  uspešnu školu imaju nastavnici  i mi smo ponosni na  pređeni put dug 194 godine, istako je direktor škole  Milinko Mićović, čestitajući kolektivu, učenicima i gostima Dan škole.

U prepunoj velikoj sali Doma kulture usledio je   raznovrsan i veoma bogat  program koji su kreirali učitelji i nastavnici  i više od jednog sata na pozornici su se smenjivali učenici nižih i viših razreda najveće prijepoljske škole, demonstrirajući svoje telente u pevanju, recitovanju, plesu,  skečevima, uz stalnu podršku hora  kojim rukovodi profesorica muzike Edmira Hadžagić, urednik programa, koja je napisala stihove i komponovala muziku za jedinstvenu Himnu škole kojom je i zaokružen ovaj svečani dan.

Sutra, kada je i zvanično Dan škole, 6.april, biće položeni venci na spomenik Vladimiru Periću Valteru u Parku heroja i na bistu ispred škole. Inače, ove godine, škola je celu sedmicu posvetila kreativnim i inovativnim pristupom obeležavanj svoga Dana.  

I.H.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име