Почетна ИНФО Од 5.априла:РЕГИСТРАЦИЈА ЕЛЕКТРИЧНИХ ТРОТИНЕТА

Од 5.априла:РЕГИСТРАЦИЈА ЕЛЕКТРИЧНИХ ТРОТИНЕТА

110
0

Од 15.јуна само са важећом регистрацијом ова возила ће моћи  у саобраћај

Лака електрична возила, односно електрични тротинети, од 5. априла ће моћи да се региструју, док ће 15. јуна само лака електрична возила са важећом регистрацијом моћи да учествују у саобраћају, саопштено је из Агенције за безбедност саобраћаја Србије. Власници таквих возила ће од 5. априла моћи да  затраже налепницу која ће показивати карактеристике возила, а након 15. јуна у саобраћају могу учествовати само возила са налепницом.

Последњим изменама Закона о безбедности саобраћаја на путевима уведена дефиниција лаког електричног возила које представља моторно возило са најмање два точка, са механичким управљачем, без места за седење, чија трајна номинална снага електромотора није већа од 0,6 киловати, чија највећа конструктивна брзина не прелази 25 километара на час и чија маса празног возила не прелази 35 килограма. Тиме су тротинети  „препознати“ у коначно у законодавству и само тротинети који испуњавају наведене услове моћи ће да се користе на прописан начин у саобраћају, и то само када поседују одговарајућу прописану налепницу.

Иначе, под термином „лака електрична возила“ подразумевају се  искључиво тротинети са по једним точком напред и назад, без места за седење и са наведеним карактеристикама снаге, масе и брзине, док се не подразумевају било какви моноцикли, бицикли, мопеди, самобалансирајућа средства, скејтови и слично.

И.Х.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име