Почетна ПОЛИТИКА Општинско веће:ПРЕПОЛОВЉЕНА СРЕДСТВА ЗА МЕДИЈЕ

Општинско веће:ПРЕПОЛОВЉЕНА СРЕДСТВА ЗА МЕДИЈЕ

75
0

Иако је већ донета и објављена  Одлука о расписивању конкурса за суфинансирање медијских садржаја, а буџетска средства износила  11 милиона динара, данас је та одлука изненада поништена, како би новом средства била смањена  за половину. Повећаће се накнаде за породиље и вантелесну оплодњу. Чланови Општинског већа добили  задужења по областима али и по пројектима који су у току. И даље спорно Градско гробље на Коловрату. Из буџета општине за неплаћене рачуне за струју корисника

Свакако да је  било изненађење да се само неколико дана пошто је исто Општинско веће на првој седници донело, а два дана пошто је званично и објављена поништи Одлука о расписивању  конкурса за суфинансирање медијских садржаја и  расподеле средства која  Одлуком о буџету за ову годину износе 11 милиона динара,  како би се донела нова одлука којом  се средства намењена медијима, односно јавном информисању грађана, смањују за половину. Није било ваљаног објашњења, осим што је председник општине Драго Попадић казао да су средства која издваја пријепољска општина  за медије већа него у окружењу, али ће се зато повећати издвајања намењена породиљама и за вантелесну оплодњу јер су управо ова средства била и најмања у окружењу.  Симптоматично је да су и неке друге општине, односно градови, такође ових дана, смањили средства намењена медијима и то драстично.

Како је најављено на првој седници, чланови Општинског већа добили су задужења по областима али и по пројектима који су у току. Председник општине  Попадић инсистира на експедитивности и  максималној међусобној сарадњи како би  се решавали сви проблеми, а пројекти не би остали само започети. У овом тренутку, преко педесет пројеката или чека израду техничке документације, или решавање питања дозвола или обезбеђивање средстава за реализацију али неки су у току и реализују се.

Један од врло деликатних  проблема је  и  даље је  Градско гробље, јер како је Општински правобранилац Биљана Рајић данас предочила, требаће доста документације да се прикупи, да се формира радна група, поред комсије која је још прошле године поднела извештај, како би се могао покренути  судски поступак који би се односио на евентуалну злоупотребу уговора који је приватно предузеће потписало са општином. Шта све није урађено, који су пропусти, има ли трагова  чињењу надлежних како би се заштитио јавни интерес али и интерес грађана минулих година, различита су тумачења, тако да ће бити доста још посла, а посебно за ЈКП“Лим“ коме је овај објекат предат на старање. Но, иако би требало комунално предузеће да преузме бригу, речено је прошле године, да се пре тога морају обезбедити и сви услови, а њих доноси и усваја  Општинско веће.

Из буџета, односно буџетске резерве биће намирени трошкови за електричну енергију неких корисника. То је МЗ Јабука, те Туристичка организација која се поново интересује за простор Инфо-центра на Коловрату који је годинама закључан, а где је својевремено смештена била опрема једног удружења.  Скинуто и бројило, а дуг за струју од 50.000 динара  платиће се из

 буџета како би се поново активирао објекат , који  се „сакрио“ међу приватним објектима који су у међувремену саграђени  у Индустријској зони на Коловрату.

Издвојиће се из буџетске резеве и 700.000 динара за струју коју користи Музичка школа смештена у Дому културе. Како је речено, вероватно корисник није добро обрачунао трошкове, па сада потражује средства од општине.

Свакако ће у наредном периоду бити веома важно да се осветле неке „старе“ теме и дилеме, промовишу неки нови пројекти али и „прегедају“ сви они који су најављивани током претходне две године. Све „зарад јавности“  и права грађана да знају шта се дешава у веома  амбициозним  промоцијама.

И.Х.   

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име