Почетна ИНФО “ES komerc” na najvećem sajmu organske hrane:MEĐU OSAM KOMPANIJA IZ SRBIJE

“ES komerc” na najvećem sajmu organske hrane:MEĐU OSAM KOMPANIJA IZ SRBIJE

310
0

Na Međunarodnom sajmu organske hrane „Biofach“ u Nirnbergu ove godine bilo je 2.550 izlagača iz 94 zemlje sveta

„Prve analize učešća kompanija iz Srbije na najvećem specijalizovanom Međunarodnom sajmu organske hrane Biofach, pokazuju da su domaće firme imale više od 900 sastanaka sa kupcima iz regiona, ali i iz Nemačke, Francuske, Holandije, Švajcarske, Belgije, Poljske, SAD, Kanade, a vrednost ugovorenih izvoznih poslova procenjuje se na više od osam miliona evra uz potpisane ugovore“, podaci su Centra za organizaciju sajmova Privredne komore Srbije .

NIRNBERG SAJAM PKS

Na sajmu, koji se od 13. do 16. februara održao u Nemačkoj, predstavilo se osam s kompanija na paviljonu Srbije:”ES KOMERC” iz Prijepolja, „Menex“ i „MDDP Janić“ iz Kruševca, „Ecoagri Serbia“ iz Bele Crkve, „Frutorga“ iz Prokuplja, „Medino“ iz Krnjeva, „ITN GROUP“ iz Beograda  i “DBA Promet” iz Arilja.

U okviru nacionalnog paviljona Srbije, pod sloganom „We speak organic“ proizvođači organskih proizvoda  predstavili su širok proizvodni asortiman od svežeg, sušenog i zamrznutog voća i povrća, voćnih pirea, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, voćnih namaza i organskog meda.

Ovogodišnji sajam ugostio je 2.550 izlagača iz 94 zemlje sveta i bio je prilika za  kompanije da razgovaraju sa svetskim distributerima, maloprodajnim lancima i uvoznicima iz sektora ogranske proizvodnje koji je pokazao da je otporan na krizu.

Oko 35.000 posetilaca iz 128 zemalja prisustvovalo je vodećem svetskom sajmu organske hrane „Biofach. Ovogodišnji nastup organizovan je pod sloganom „We speak organic – Organic product from Serbia – Tradition Transformed into Innovation” uz podršku Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom „Serbia Organica“.

I.H.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име