Почетна ДРУШТВО Министарство просвете: САСТАНАК МИНИСТАРКЕ СА ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА

Министарство просвете: САСТАНАК МИНИСТАРКЕ СА ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА

40
0

У Економско-трговинској школи министарка просвете Славица Ђукић Дејановић разговарала је са директорима свих 12 образовно-васпитних установа у Пријепољу.

Тема састанка пре свега била је примењивање нових законских акта које је Министарство просвете донело, како текуредовни процеси образовања и васпитања у предшколским установама као и то на који начин примењује циљ Министарства – нулта толеранција на насиље. Осим тога, разговарало се и о инвестицијама које ће бити планиране у наредном периоду у свим  пријепољским образовно-васпитним установама.

Намера министарке је да пред завршетак свог мандата и формирања нове Владе, пренесе утиске и инструкције новој Влади о томе шта је Пријепољу потребно.

Ђукић Дејановић је додала да се ових дана интезивно ради на менталном стању ученика у школи и ван ње.

-Мајска катастрофа нам је битно утицала на нови угао гледања на то зашто школа мора бити превасходно место где су деца безбедна, а све остало да буде у другом плану. На то морамо бити сви припремљени на другачије начине у односу на то како је било до сада, истакла је Ђукић Дејановић.

Најавила је да ће саветници из Школских управа широм Србије, који су тренутно на инструктажи чија је тема  ментално здравље у школама, по завршеној обуци заједно са предагозима и психолозима у школама раде на стратегијама поводом решавања питања психичког здравља деце.

С.Ћ.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име