Почетна ПОЛИТИКА Општина Пријепоље: НОВЕ ДОНАЦИЈЕ ЗА ОПШТУ БОЛНИЦУ И ДОМ ЗДРАВЉА

Општина Пријепоље: НОВЕ ДОНАЦИЈЕ ЗА ОПШТУ БОЛНИЦУ И ДОМ ЗДРАВЉА

75
0

Општинско руководство је данас посетило Општу болницу и Дом здравља у Пријепољу како би извршили предају нове опреме.

Општинска самоуправа је кроз програм здравствене заштите донирала два возила, једно за превоз медицинског отпада али и једно возило за потребе службе кућног лечења, агрегат и рачунарска опрема. За потребе педијатрије, обезбеђена су два фрижидера за складиштење вакцина. Уложено је око 5 милиона за ремонт подова, а ради се и на легализацији објеката који ће се касније користити за реконструкцију Дома здравља и Опште болнице.

Председник Привременог органа општине Пријепоље, Изудин Шантић рекао је да се општина труди да се кроз програм здравствене заштите пружа подршка и помоћ и примарној и секундарној здравственој установи.

-Дужи низ година кроз локални буџет издвајамо средства за ову намену. У прошлој години је тај износ био 20 милиона динара. Ми смо данас дошли да руководиоцима Опште Болнице и Дома здравља предамо возила а разговараћемо и о новом програму здравствене заштите који је усвојен, истакао је Шантић.

Будући да још увек није званично оформљена власт у нашој општини, члан Привременог органа општине Пријепоље казао је да ће свака власт тежити да настави са улагањем у здравство.

-У наредном периоду, ко год буде на власти, заједнички ћемо се трудити да улажемо у здраство. А тренутни приоритет јесте да укључимо у рад сеоске амбуланте, да се обезбеде доктори и сва неопходна опрема, додао је Попадић.

Директор Опште Болнице Др Бранко Гојаковић изразио је захвалност општинској самоуправи и истакао да је ово велики подухват који ће знатно допринети развоју здравства, а нада се да ће се у овом правцу и наставити.

-И 2024. године имамо велике планове, као што је набавка новог стуба за лапароскопију као и покретање скенера. За то су већ издвојена средства и надам се да ће ускоро и то кренути у рад, казао је др Гојаковић.

Др Лејла Колџић, заменица директора Дома здравља додала је да је задовољна што је локална самоуправа препознала значај улагања у здравство и као резултат те сарадње обезбеђена је опрема која је била преко потребна за Дом здравља.

-У нашем граду повећан је број старих људи, тешко оболелих и покретних, али и пацијената са малигним и другим обољењима тако да потреба за обимом радом службе кућног лечења је повећана и захваљујући овом аутомобилу ми ћемо моћи пре свега да задовољимо наше кориснике, рекла је др Колџић.

Додала је да се ради и на улагању у службу стоматологије. Издвајањем општинских средстава, набављене су две нове стоматолошке машине, постојеће опрема је обновљена, а посебна средтва су издвојена за ангажовање два стоматолошка тима за здравствене станице Коловрат и Бродарево.  

Ова улагања и донације су важне за промоцију здравља и указати на значај превенције у здрављу.

С.Ћ.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име