Почетна ЉУДИ И ДОГАЂАЈИ У сусрет Савиндану: ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

У сусрет Савиндану: ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

97
0

У Великој сали Дома културе, Епархија Милешевска и Црквена општина организовали су свечаност поводом дана Светог Саве.

Светосавске академије се одржавају широм земље уочи Савидана и служе за истицање славног лика Светог Саве. Развијање српске православне цркве, школе, духовности и културе делом је заслуга овог свеца.

Академију је отворио здравичар Вук Пантовић, који је позвао све да буду уједињени у љубави према првом српском просветитељу. Потом је беседу одржао Владика милешевски Атанасије, који је казао да је у овом ремену најпотребније имати мудре људе, као што је светитељ Сава.

-Предвођени смо светим људима, свецима божијим. Најбољима између нас. Вјековима, наш пут је прокрчен. Ми се сабирамо да тај пут очувамо проходним. Најпотребнији су нам у овом времену мудри људи и свети људи. Свети Сава је управо такав. Божји човјек, савршен човјек. Премудар човјек, потпун човјек. Он нас најбоље окупља, истакао је владика милешевски.  

У прикладном програму учествовао је црквени хор „Свети краљ Влаидслав“, дечији хор “Патријарх Павле”, малишани из предшколске установе „Миша Цвијовић“; Музичка школа Пријепоље, КУД Дома културе Пријепоље, фрулаш Лука Видаковић, певачка група „Верем“.

С.Ћ.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име