Почетна ДРУШТВО EПС: ЗАВРШЕНА НОВА ТРАФОСТАНИЦА У ВЕЛИКОЈ ЖУПИ

EПС: ЗАВРШЕНА НОВА ТРАФОСТАНИЦА У ВЕЛИКОЈ ЖУПИ

46
0

Електродистрибуција Србија завршила је изградњу трафостанице 35/10 kV Велика Жупа у Пријепољу, која ће проширити капацитете за прикључке и унапредити квалитет напајања електричном енергијом за домаћинстава и привреду у близини границе са Црном Гором.

-Нова трафостаница за подручје Велике Жупе, Ивања, Миоске, Камене Горе, Јабуке и дела Коловрата осигурава поуздано и стабилно снабдевање електричном енергијом. Више од 3.500 корисника имаће резервни правац напајања – истакли су у Електродистрибуцији Србије.

Радови су приведени крају знатно брже него што је било планирано посебно захваљујући залагању домаћег извођача који гради објекат, као и подршци Општине Пријепоље и ажурности у издавању неопходних дозвола.

ТС Велика Жупа, у коју је уложено око 181 милион динара, један је од  предуслова за привредни раст и заустављање миграција из овог подручја Србије. Ова инвестиција Електродистрибуције Србије омогућиће да се позитивно одговори на захтеве за прикључење нових производних хала и пословних објеката заинтересованих инвеститора. Инсталисана снага трафостанице је два пута по 8 MVA, а  трансформатори су произведени у Србији.

С.Ћ.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име