Почетна ПРОЈЕКТИ ДАНАС ЗА СУТРА - ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

51
0

Шта је заједнички именитељ за све грађане који мора бити приоритетан али уз афирмацију области који су Планом развоја општине до 2029. апострофиране као приоритети?  Како то виде политички афирмисани људи који су имали прилику да у претходном периоду утичу на доношење многих одлука у овој општини?

ДИЈАНА МИЛАНОВИЋ (одборница у два мандата): План развоја подељен је на неколико области где свака има своје предности и слабости у одређеним сегментима. Мислим да се могу најпре реализовати следећи циљеви:развој туристичког производа, унапређење услова за развој конкурентне пољопривреде и рурални развој јер за ову област имамо потенцијал и ресурсе, побољшање услова у образовним установама ради задовољења потреба деце свих узраста, стварање адекватних услова за спорт, рекреацију и живот грађана, развој културних садржаја и побољшање информисања грађана.Што се тиче економског развоја, сматрам да је потребно много више времена да економски  и привредно подигнемо општину на здраве темеље а дугорочно ће се решавати и проблем унапређења система за управљање отпадом. Од 2009.године се ради на отварању Трансфер станице Бањица и то траје већ 14 година, тако да у наредних неколико година сигурно нећемо у потпуности решити тај проблем.

Уколико се не буде активно радило по питању унапређења економског развоја и изградњи фабрика и других објеката у које би се млади могли запошљавати одмах након завршетка школовања, Пријепоље видим као општину коју ће и даље пратити  негативнa демографскa тенденцијa, а без становника, немамо где напред. Ако знамо да је осамдесетих година, док су радиле велике фабрике, попут ТК “Љубиша Миодраговић”, ИК „Ирис“, „Елан“, „Лимка“, у Пријепољу  живело преко 40.000 становника, све води ка томе да нам главни приоритет треба бити  економски развој јер од 2000-тих година кад је наступио процес приватизације, значајно је дошло до великих промена на многим пољима.

И.Хаџагић

Danas za sutra logo

Како је речено:“Ако ниси у стању да све што знаш и умеш уложиш у свом граду да нешто промениш, узалуд ћеш тражити неки други град“. Зато је  циљ пројекта  „ДАНАС ЗА СУТРА –ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ“ да са новим оптимизмом буду осветљени сви сегменти који чине  локалну заједницу како би  се Пријепољу заиста „вратиле боје“ и живот се одвијао у граду који се воли јер је то услов за будућност којој се темељи граде свакодневним деловањем овде и сада.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име