Почетна ПРОЈЕКТИ ДАНАС ЗА СУТРА - ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

38
0

 Шта је заједнички именитељ за све грађане који мора бити приоритетан али уз афирмацију области који су Планом развоја општине до 2029. апострофиране као приоритети?  Како то виде политички афирмисани људи који су имали прилику да у претходном периоду утичу на доношење многих одлука у овој општини?

ЕДИБ КАЈЕВИЋ( дугогодишњи одборник, са искуством рада у министарствима: Као што сам нагласио и у скупштинској расправи, мислим да се код израде Плана развоја општине недовољно пажње посветило најбитнијем фактору у развоју једне средине, а то је људски фактор. Недостатак квалитетних кадрова и политика запошљавања у локалној самоуправи која фаворизује послушне страначке кадрове утицаће да се велики број планираних пројеката неће реализовати. Из тог разлога ја нисам оптимиста у погледу реализације планираних пројеката, мислим да ће се релативно мали број реализовати и то искључиво пројекти из области инфраструктуре који не захтевају додатно и стручно ангажовање планираних носилаца активности у реализацији пројеката.

Пријепоље је неразвијена и девастирана општина која из године у годину бележи пад у броју становника. Да би се то зауставило и променила тренутна лоша ситуација, потребно је спровести низ мера у свим областима битним за развој општине. Ту пре свега мислим на подршку приватном сектору за отварање нових радних места, подршку омладинском предузетништву и подстицање младих да се након завршених студија врате и остану да живе у Пријепољу, подршку пољопривредним произвођачима и подстицаје у развоју пољопривреде…Спровођење ових мера може зауставити негативне трендове и допринети да Пријепоље 2029.године изађе из круга неразвијених општина. У супротном само ће се наставити стагнација и заостајање у свим областима.

Како је речено:“Ако ниси у стању да све што знаш и умеш уложиш у свом граду да нешто промениш, узалуд ћеш тражити неки други град“. Зато је  циљ пројекта  „ДАНАС ЗА СУТРА –ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ“ да са новим оптимизмом буду осветљени сви сегменти који чине  локалну заједницу како би  се Пријепољу заиста „вратиле боје“ и живот се одвијао у граду који се воли јер је то услов за будућност којој се темељи граде свакодневним деловањем овде и сада.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име