Почетна ПРОЈЕКТИ ДАНАС ЗА СУТРА - ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

38
0

 Шта је заједнички именитељ за све грађане који мора бити приоритетан али уз афирмацију области који су Планом развоја општине до 2029. апострофиране као приоритети?  Како то виде политички афирмисани људи који су имали прилику да у претходном периоду утичу на доношење многих одлука у овој општини?

МАРКО ШЉУКИЋ( члан Општинског већа у прошлом мандату): После непуних девет месеци проведених на функцији члана Општинског већа тврдим да само исправни, способни и стручни људи на кључним местима у извршној власти могу спровести инфраструктурни и економски развој , бринути о заштити животне средине и друштвеном развоју. На том путу развоја најзначајнија је подршка државе коју локална власт треба да зна и уме да прати и користи за развој општине. Захваљујући државним улагањима, инвестиције које се тренутно реализују у нашој општини излазе из оквира нашег плана развоја и доприносе много бржем напретку наше општине.

За очекивати је да до 2026. године у целости буде завршена трафостаница у Великој Жупи, вртић у Бостанима, да започне реконструкција ОШ  “Владимир Перић Валтер” са изградњом затвореног базена који ће бити доступан свим грађанима, да буде завршена реконструкција ОШ у Ивању са спортском салом, реконструкција са доградњом школе у Бродареву, реконструкција зграде Клуба војске у Валтеровој улици за потребе Центра за социјални рад, почетак изградње топлане на биомасу. У току следеће године очекујем да буде завршен наставак улице Ћиркове до железничке станице и почетак изградње дела улице Брана Дучића од новог моста поред Спортске дворане са паркинг местима са обе стране саобраћајнице. У наредном периоду очекујем да се у оквиру пројекта “Чиста Србија” започне са изградњом 60 километара канализационе мреже у вредности од преко 32 милиона евра, а за шта су обезбеђени извори финансирања. Пресељење ЈКП “Лим” на изграђено и уређено земљиште које је општина купила за потребе тог јавног предузећа је у току. Израђен је и елаборат за оснивање новог јавног предузећа. Тренутно у Пријепољу је започета изградња или је издат налог за изградњу путне инфраструктуре вредности преко 2,5 милијарди динара, Такође је издат налог за изградњу кружног тока на Коловрату и завршетак реконструкције пута за Сељашницу. Сматрам да посебно у наредном периоду треба издвајати за путну инфраструктуру ка насељима изван града како би се људима омогућио квалитет живота који би их задржао у местима у којима живе. Оно што мора бити решено у наредном периоду и чему ћу се и лично посветити јесте решавање питања паркинга које оптерећује инфраструктуру града и отежава живот грађана, тако да 2025. годину дочекамо са новим паркинзима, гаражама, наплатом паркинга и потпуним редом у паркирању.

Морамо сви радити на изградњи свести о општем интересу и општем добру код свих грађана, а посебно код генерација које долазе и то пре свега едукацијом. Наш циљ за 2029. годину треба да буде не да зауставимо миграцију, већ да створимо средину која ће бити пожељна за живот и у коју ће се људи из других средина досељавати.

Како је речено:“Ако ниси у стању да све што знаш и умеш уложиш у свом граду да нешто промениш, узалуд ћеш тражити неки други град“. Зато је  циљ пројекта  „ДАНАС ЗА СУТРА –ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ“ да са новим оптимизмом буду осветљени сви сегменти који чине  локалну заједницу како би  се Пријепољу заиста „вратиле боје“ и живот се одвијао у граду који се воли јер је то услов за будућност којој се темељи граде свакодневним деловањем овде и сада.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име