Почетна ПРОЈЕКТИ ДАНАС ЗА СУТРА - ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

33
0

Шта је заједнички именитељ за све грађане који мора бити приоритетан али уз афирмацију области који су Планом развоја општине до 2029. апострофиране као приоритети?  Како то виде политички афирмисани људи који су имали прилику да у претходном периоду утичу на доношење многих одлука у овој општини?

САМИРА ЋОСОВИЋ( одборница од 2008. и заменица председника општине у прошлом мандату): План развоја општине Пријепоље у седмогодишњем периоду  није списак лепих жеља већ једна свеобухватана и јасно дефинисана визија развоја општине Пријепоље. Овим планом су дефинисани развојни правци, приоритетни циљеви и мере којима ће се ти приоритетни циљеви реализовати. Сви пројекти који су у току, у складу су са овим кровним документом и допринеће остварењу индикатора који су предвиђени самим Планом. У наредном периоду потребно је донети планове који су можда и битнији за грађане, а то су Средњорочни план развоја општине и План капиталних инвестиција општине. Тим плановима биће обухваћено решавање конкретних проблема грађана. План развоја општине Пријепоље 2022-2029 је полазна основа за све планове и програме развоја по областима које такође треба урадити у наредном периоду, као што су програми: развоја пољопривреде, развоја и унапређења туризма, енергетске ефикасности, али и свих других области.За доносиоце одлука добри плански документи су веома битни јер са њима могу лакше да спроводе своју политику. Очекујем да ћемо се у наредном периоду више бавити добрим планирањем, али и остваривањем планираних активности. Уверена сам да само на тај начин можемо изградити и унапредити инфраструктиру, имати више уређених површина за децу, обезбедити довољно места у врићима, уредити школе, унапредити пољопривреду и туризам, као и све друге гране привреде.

Како је речено:“Ако ниси у стању да све што знаш и умеш уложиш у свом граду да нешто промениш, узалуд ћеш тражити неки други град“. Зато је  циљ пројекта  „ДАНАС ЗА СУТРА –ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ“ да са новим оптимизмом буду осветљени сви сегменти који чине  локалну заједницу како би  се Пријепољу заиста „вратиле боје“ и живот се одвијао у граду који се воли јер је то услов за будућност којој се темељи граде свакодневним деловањем овде и сада.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име