Почетна ПРОЈЕКТИ ДАНАС ЗА СУТРА - ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

ДАНАС ЗА СУТРА ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ: АКО БУДЕ ЉУДИ  БИЋЕ  БУДУЋНОСТИ

39
0

 Шта је заједнички именитељ за све грађане који мора бити приоритетан али уз афирмацију области који су Планом развоја општине до 2029. апострофиране као приоритети?  Како то виде политички афирмисани људи који су имали прилику да у претходном периоду утичу на доношење многих одлука у овој општини?

ДРАГО ПОПАДИЋ( председник општине у прошлом мандату): План развоја општине Пријепоље као кровни документ препознаје потребе наше локалне заједнице и дефинише правце у којима треба да усмеримо будуће инвестиције али је то и израз сопствене одговорности за будућност наше општине. Планом развоја општине Пријепоље дефинисани су приоритетни развојни правци: економски развој, заштита животне средине и развој инфраструктире, друштвени развој.За све развојне правце дефинисани су приоритетни циљеви као и адекватне мере. За кратко време од самог доношења Плана развоја наше општине, започети су велики инфраструктурни пројекти али је за њихову реализацију потребно време. Пројекти  су у складу да планским документом и велика је извесност да ће у блиској будућности бити завршени. Пре свега то је изградња приступних саобраћајница у Шеховића пољу, реконструкција пута ка Сопотници,реконструкција пута Баре- Камена Гора, реконструкција пута ка манастиру Милешеви,унапређење водоводне инфраструктуре кроз реконструкцију водовода на Пурића потоку и сеоских водовода, ту је и  реконструкција школа ( ОШ „Владимир Перић Валтер, ОШ „Бошко Буха“), изградња Дечијег вртића на Бостанама, изградња топлане , припрема документације за пројекте пречишћавања отпадних вода .Ово су само већи пројекта чија ће реализација допринети остварењу наших приоритетних циљева.

Моје лично виђење је да ће Пријепоље у будућем периоду бити општина са развијенијом путном инфраструктуром и богатијом туристичком понудом. Здрава животна средина, као и развијенији економски аспект су основни предуслови за бољи живот наших грађана. Уз то, један од приоритетних циљева јесте и заустављање миграција .

Како је речено:“Ако ниси у стању да све што знаш и умеш уложиш у свом граду да нешто промениш, узалуд ћеш тражити неки други град“. Зато је  циљ пројекта  „ДАНАС ЗА СУТРА –ОДАБЕРИ ПРИЈЕПОЉЕ“ да са новим оптимизмом буду осветљени сви сегменти који чине  локалну заједницу како би  се Пријепољу заиста „вратиле боје“ и живот се одвијао у граду који се воли јер је то услов за будућност којој се темељи граде свакодневним деловањем овде и сада.

Podelite tekst:

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име