donacija

ЗАВРШЕНА 49. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА: СПРОВЕСТИ ЗАКОНСКЕ ПРОЦЕДУРЕ БЕЗ ДАЉЕГ ОДЛАГАЊА

  13 maj 2022

Проблеме бесправне градње и доградње, узурпације општинских и јавних парцела, координације и непоступања општинских и других  инспекцијских и надлежних органа, проследити правобранилаштву и тужилаштву без одлагања.

У више наставака у протеклих скоро два месеца, 49. седница Општинског већа Пријепоља била је једно од најдужих и најтурбулентнијих заседања овог органа иначе познатог по устаљеној пракси наставака, коју грађани у шали већ називају „индијска серија“.

У данашњој „епизоди“ уз неколико преосталих тачака са претходних заседања, последња сесија 49.седнице Општинског већа,  допуном Дневног реда добила је на значају и конкретизацији решења нагомиланих проблема. Одлучност председника општине Владимира Бабића и већника да се претходно уоченим неправилностима и недоследностима у поступању, одлагању појединих случајева и појави нових бесправних градњи и узурпација јавних површина, напокон стане на пут, резултирало је једногласним закључцима и предлозима да се за све спорне радње покрене ургентни законски поступак и  упуте на решавање општинском правобраниоцу и тужилаштвима.

веће 2

Комисијски уочене неправилности везане за радове вредне 436.000 динара у случају Дубоки поток, који се не решавају већ дуже од два месеца су били окидач за расправу у којој је јасно идентификована вишегодишња „матрица“ кроз појаву наплате радова за које нема видљиве и јасне потврде да су извршени у прописаном нормативу. Одлагање поступања, несналажења и некординисаних процедура код инспекцијских и других надлежних служби у поступцима против доградње и изградње тераса и постављања привремених објеката без дозволе (у којима неки од њих као судски спор општине против Ј.К. трају и две године без решења), према закључцима Општинског већа, били су разлог да се бахато и незаконито понашање прошири и да сада имамо узурпацију и ограђивање општинског земљишта код Новог моста у сврху постављања рингишпила, постављања билборда, узурпацију земљишта на Бијелопољском путу и бесправног постављања ауто-перионица и ресторана, узурпација јавне површине изасипањем шњунка и заравњавањем у Тепаловцу у улици Шућра Џидића и више других незаконитих радњи на које грађани свакодневно указују локалној самоуправи.

У циљу заустављања ових незаконитих тенденција које попримају облик безвлашћа, Општинско веће је донело једногласне закључке да се за сваку од уочених незаконитих и спорних радњи покрене поступак утврђивања законитости код општинског правобраниоца и предмети предају надлежном тужилаштву. Инспекцијским службама је наложен појачан надзор и што хитније доношење нове Одлуке о поступању инспекцијских служби општине Пријепоље.

Владимир Бабић изјава медији

У изјави датој медијима након завршетка 49. седнице Општинског већа, председник општине Владимир Бабић је нагласио одлучност, да се упркос свим отпорима и ризицима које носи одлучна борба против криминалних радњи и бахатости појединаца, као и неадекватног поступање јавних службеника и органа, спроведе до краја - ова борба за боље Пријепоље за све грађане мора да се доведе до краја, да доведемо у ред да надлежни органи поступају у складу са својим овлашћењима и да будемо одлучни и видимо  да ли систем функционише и јесу ли  општина и држава Србија храбри и кадри да се изнесу са свим овим проблемима онако како Закон належе и који мора бити једнак за све-.

Г.Р.

polimlje 300x500 pix Recovered

Baner oglasavanje

Bajramske čestitke

Marketing

 

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

jun 2023
npusčps
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Kursna lista

Broj poseta sajta

12964029
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
5350
7660
34704
19827
133508
12964029

Vaš IP: 3.237.16.173
2023-06-03 21:01