donacija

Посета државне секретарке Министарства за породицу и демографију: МЕЊАМО НЕПОВОЉНЕ ДЕМОГРАФСКЕ ПРИЛИКЕ

  23 septembar 2021

„Наша идеја је да будемо подршка локалним самоуправама и да са њима у сарадњи стварамо предуслове за квалитетан живот“, навела је секретарка  Милка Миловановић – Минић.

„Покушавамо да заједно са локалним властима,  активним радом  на терену и у директном контакту,  мењамо неповољне  демографске прилике и да преваримо ту суморну статистику  која каже да ће  до 2050. године  Србија имати  испод пет милиона становника. А то сигурно нико од нас не жели. Стопа наталитета је ниска а стопа морталитета велика, много развода прати овако тешку демографску ситуацију уз неминовно старење становништва.“  Ово је  данас у изјави за медије рекла државна секретарка Министарства за породицу и демографију Милка Миловановић- Минић, након конструктивног састанка са представницима општинских  руководећих структура.

„Наша идеја је да будемо подршка локалним самоуправама у њиховој бризи о грађанима и да са њима у сарадњи стварамо предуслове за квалитетан живот у свакој средини, навела је секретарка Миловановић – Минић, истичући да је Министарство за породицу и демографију ново и стратешко министарство основано управо са тим циљем.

Држава настоји да обезбеди велики средстава за запошљавање младих брачних парова, тежи да млади што пре формирају породице  и прошире их, али проблеми на терену говоре да је потребна и додатна подршка. Она се осврнула на проблем Пријепоља које не може да обезбеди средства за превоз свих ученика до школе коју неколицина њих не похађа.

„Пријепоље је специфична средина и драго ми је што смо разговарали о конкретном проблем. Дужни смо да стварамо услове  да свако дете похађа наставу и овај проблем неће решавати само ово већ и друга министарства у Влади,  казала је  секретарка Миловановижћ – Минић.

Она је  такође обећала да ће већ од данас почети да раде на решавању овог конкретног проблема којем је посвећен цео тим председника општине.    Зоран Петрић, члан општинског већа изразио је задовољство због ове значајне посете  из државног врха  и њихове жеље да се на лицу места упознају са проблемима са којима се  сусрећу мале, недовољно развијене средине.

Сматрам да као локална власт обезбеђујемо довољно средстава   за задовољење потреба наших породица, мада потребе често надилазе наше буџетске могућности. Он је изнео податак   да Општина Пријепоље издваја  близу 5 % годишњег буџета којима на разне начине помаже породице и додао да ће бити још оваквих састанака  како би се разрадиле и друге теме  важне за грађане наше локалне заједнице.

Државна секретарка је у оквиру  данашње посете Пријепољу обишла и запослене у Центру за социјални рад како би се још ближе упознала са другим проблемима и потребама грађана и запослених.

М.Ц.

Memnuna Cmiljanović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Baner oglasavanje

Marketing

petar pan markica

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

oktobar 2021
npusčps
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Kursna lista

Broj poseta sajta

8302837
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
3930
7081
74419
235703
320647
8302837

Vaš IP: 3.239.2.222
2021-10-24 07:17