donacija

oktobar 2023

31. oktobar za Prijepolje i njegovu istoriju predstavlja jedan od najsvetlijih datuma jer je tog dana srpska vojska 1918. godine izvojevala slobodu za ovaj grad.

Влада предложила изборе за посланике и донела одлуке  о распуштању Скупштине Града Београда и образовању Привременог органа , а исте одлуке донете су за још 64 града и локалних самоуправа у Србији.

 Влада Републике Србије упутила је предлог председнику Републике Србије Александру Вучићу да  распусти Народну скупштину и распише изборе за народне посланике.

Одржавање нових парламентарних избора у постојећим околностима обезбедило би виши степен демократичности, смањење тензија које се стварају између супротстављених опција у друштву, одбацивање искључивости и говора мржње и афирмисање права на слободно изношење мишљења и ставова о одређеним политичким, економским и другим питањима, укључујући и даљу афирмацију европскик вредности.

У предлогу за распуштање парламента наводи се, поред осталог, да су се у последње време у делу јавности појавили захтеви за расписивање нових, ванредних избора за народне посланике, а да је 11. септембра 2023. године део опозиционих политичких странака такав захтев поднео председнику Републике.

Влада је, полазећи пре свега од овог захтева, заузела став да би спровођење изборног процеса, као једног од основних постулата демократскоr друштва, било добра прилика да се приспита политичка снага аргумената, досадашњих учинака и планова свих чинилаца на политичкој сцени и да се грађанима омогући да слободно искажу своју вољу у ком правцу Република Србија треба да се креће.

Такође, чланови Владе донели су на седници и одлуке о распуштању Скупштине Града Београда и образовању Привременог органа Града Београда, а исте одлуке донете су за још 64 града и локалних самоуправа у Србији.

Одлуке о распуштању скупштина градова донете су за Крагујевац, Краљево, Крушевац, Нови Пазар, Пирот, Врање, Лесковац, Лозницу, Прокупље, Смедерево, Шабац, као и за скупштине општина Брус, Варварин, Велику Плану, Велико Градиште, Владимирце, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Жабаре, Жагубицу, Житорађу, Кнић, Коцељеву, Крупањ, Куршумлију, Кучево, Лапово, Лебане, Љиг, Љубовију, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђу, Мерошину, Осечину, Параћин, Петровац на Млави, Пожегу, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рачу, Рековац, Сокобању, Тополу, Трговиште, Трстеник, Ћићевац, Ћуприју, Уб, Црну Траву, Александровац, Бабушницу, Баточину, Белу Паланку, Блаце, Богатић и Бојник.

И.Х.

Novo poskupljenje struje za osam odsto  očekuje nas od sutra, a najavljeno je i poskupljenje u maju 2024.  u istom procentu.

Hemijska industrija “Elan” je jedino preduzeće koje u Prijepolju traje od osnivanja, a to će reći punih 65 godina. Jedino je koje je na vreme i uspešno iskoristilo šansu transformacije vlasništva. Jedino je preduzeće koje je sačuvalo svoj proizvodni program, proširilo asortiman i ne samo zadržalo tržišta, već je našlo i nova. “Elan” iz malenog Prijepolja  dugo je sinonim za neke proizvode bez kojih pojedine privredne grane ne mogu. “Elan” je odavno brend  Prijepolja. Zato je “Elan” jedna velika priča o elanu.

 Glavnom prijepoljskom ulicom s prvim mrakom tišina se navlači kao pelerina. Ne čuju se glasovi poznanika, ne razmjenjuju se pozdravi i ona prisna dobrosusjedska pitanja: „Kako si, šta ima kod tebe, kako kući, pozdravi svoje“... Grad više nema uvid u život svoga grada kao što ga je imao na korzou na kome su se raspoznavali mirisi, ukusi i stil života svakog grada u svojoj posebnosti.

„Elan“ je jedino preduzeće iz društvene svojine koje je uspešno nastavilo da radi, a obeležava 65 godina. “ Elan“ je uspešna, stabilna firma. Finanijski samostalna, proizvodno sposobna da ispuni svaki zahtev  kupaca. Mi u svakom momentu imamo  preko milion evra obrtnih sredstava. To je osnov za budućnost” , kaže Sekulić.

Prosečna zarada (bruto) obračunata za avgust 2023. godine u Srbiji iznosila je 118. 918 dinara, a bez poreza i doprinosa (neto) 86. 112 dinara. Prosek zarada u Zlatiborskom okrugu 99.523(bruto) i 71.793(neto), a u Prijepolju 88.758 i 64.331. Manje plate u okrugu ima samo Arilje.

Pomerićemo sat unazad između subote i nedelje i ove godine. A prvi put smo to učinili na prostorima SFR Jugoslavaije pre tačno 40 godina

Уговор се односи на подстивај и развој пластеничке производње и потписан је у оквиру пројекта Дивац пољопривредни фондови.

Od juče je počeo da radi sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe.

Baner oglasavanje

Bajramske čestitke

Marketing

 

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

decembar 2023
npusčps
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Kursna lista

Broj poseta sajta

14109027
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
3890
7634
54463
3890
235904
14109027

Vaš IP: 3.233.221.90
2023-12-01 15:14