donacija

NIKOLA BERTOLINI,ŠEF ODELJENJA ZA SARADNJU DELEGACIJE EU POSETIO PRIJEPOLJE 

  03 avgust 2022

“Nadam se da će ulaganje u ljude biti lajt motiv nove Vlade a i Opštine jer to je jedini način da budemo bliži lokalnim zajednicama, donesemo više investicija koje će unaprediti život građana”, rekao je Nikola Bertolini ,šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji, prilikom današnje posete Prijepolju.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji Nikola Bertolini je u okvuri dvodnevne posete Zapadnoj Srbiji posetio  Šabac, Čačak, Priboj i Prijepolje gde se danas sastao sa Vladimorom Babićem,predsednikom opštine. Na radnom sastanku Babić je  Bertolinija upoznao sa situacijom u opštini Prijepolje a razgovaralo se i o daljim vidovima saradnje.

Inače, cilj poseta evropske delegacije jeste  obilazak projekata koje u lokalnim zajednicama podržava EU. Reč je o projektima koji doprinose boljem životu ljudi kroz unapređenje lokalne infrastrukture, socijalne inkluzije, stvaranju uslova za privlačenje investicija i konkurentnosti malih preduzeća.

Ističući  značaj današnje posete Babić je  izrazio nadu  da će  saradnja Opštine i  EU  biti još dublja u narednom periodu.

 “ Složili smo se da  postoji mnogo načina da produbimo saradnju i ona će svakako biti daleko veća u narednom periodu. Gospodina Bertolinija je zanimalo   zašto smo sredstva EU usmerili u izgradnju parka Narodnih heroja i zašto je to bio naš izbor. S obzirom da nismo imali spremne projekte u okviru kojih bi sredstva usmerili u ljudski resurs, odnosno  otvaranje novih  radnih mesta, što je prioritet za opštinu Prijepolje, opredelili smo ih za drugu fazu radova u parku Narodnih heroja. Ovaj projekat  je takođe veoma značajan za našu opštinu s obzirom da  deca nemaju dovoljno prostora za igru, druženje  i sportske aktivnosti”, rekao je Babić i dodao da će ubuduće realizacija projekata zavisiti od spremnosti lokalne vlasti:

 “ Već imamo nekoliko spremnih projekata koji se odnose na izgradnju seoskih vodovoda, kao i vovodovoda u Industrijskoj zoni Kolovrat čije je uređenje u planu. To iziskuje ogromna finansijska sredstva i u razgovoru sa gospodinom Bertolinijem pokušaćemo   naći odgovore i smernice kako da ih obezbedimo”.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini je podsetio da je integracija u Evropsku uniju proces koji obuhvata sve građane i opštine i da će  promene koje će se dogoditi doneti korist svim građanima Srbije.

j.b. poseta delagacije eu foto 1 1

“ Moja poseta posvećena je projektima koje sprovodimo ali smo tu i da pitamo  da li  još više sredstava možemo da udružimo kako bi  finasirali što veći broj projekata koji će  doneti prosperitet građanima opština. Posebno ističem  investiranje u mlade ljude jer  oni imaju znanja, veštine, poznaju jezike i znaju kako da rade sa donatorima. Nadam se da će ulaganje u ljude biti lajt motiv nove Vlade a i Opštine jer to je jedini način da budemo bliži lokalnim zajednicama, donesemo više investicija koje će unaprediti život stanovništva”, rekao je Bertolini i iskoristio priliku da pohvali turističke potencijale sa kojima raspolaže opština Prijepolje koju će, kako je rekao, rado posetiti i kao turista.

NASLOVNA

Nakon sastanka delagacija je obišla radove u parku Narodnih heroja. Sredstva od 37.800,000 dinara za prvu fazu radova obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dok je dva miliona dinara obezbedila Opština Prijepolje.

U drugu fazu radova uloženo je 23.000.000. dinara a sredstva su obezbeđena preko Evropske unije, donacijom Programa EU Pro plus. Ovim sredstvima biće nabavljene i instalirane klupe, savremeni mobilijar i rekviziti na sportskim terenima, kao i za izgradnju tartan podloge. Sportski teren će, nakon završetka radova, imati i natkrivenu teretanu za osobe sa smetnjama u razvoju. Umesto asfalta staze će biti pokrivene behaton pločama, a u parku će biti postavljene drvene pečurke, rasveta i video nadzor.

J.B.

Jasmina Beganović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Baner oglasavanje

polimlje111

Bajramske čestitke

Marketing

 

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

avgust 2022
npusčps
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Kursna lista

Broj poseta sajta

11025154
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
6577
10105
37574
198735
354041
11025154

Vaš IP: 35.168.110.128
2022-08-18 11:51