MINISTARKA PRIVREDE, ANĐELKA ATANASKOVIĆ POSETILA PRIJEPOLJE

  08 maj 2021

U okviru akcije obilaska kompanija širom Srbije, opštinu Prijepolje danas je posetila delegacija Ministarstva privrede na čelu sa ministarkom Anđelkom Atanasković .

Akcija obilaska kompanija ima za cilj unapređenje privrednog ambijenata širom Srbije, što je bio i povod današnje posete ministarke Atanasković opštini Prijepolje. Na sastanku sa rukovodstvom opštine Atansković se upoznala sa gorućim problemima vezanim za infrastrukturu i zahteve privrednika koji posluju u ovoj nerzvijenoj opštini.

“ Došli smo da zajedničkih zaključaka o načinima rešavanja problema vezanih za razvoj privrede u opštini Prijepolje, definisali naše obaveze i zadatke i upoznali se u kojoj meri resorono ministarstvo može da pomogne. Dotakli smo se problema vezanih za izgradnju puta na Seljašnici, rekonstrukciju mosta u Šarampovu, gasovodu, unapredjenju ambijenta za strane invsetitore, alternativnim saobraćajnicama koje bi nas povezale sa auto-putem. Današanja poseta ministarke poruka je da nismo zaboravljeni i da postoji volja da se ubrza privredni rast u malim sredinama kao što je Prijepolje, rekao je Vladimir Babić, predsednik opštine.

IMG 20210508 131424

Ministarka Atanasković je istakla da će sa saradnicima sagledati sve probleme koji su joj predočeni na današnjem sastaku i u razgovorima sa predstavnicima kompanija koje je posetila delagacija, kako bi se našli načini da se pristupi njihovom rešavanju:

“ Videćemo šta možemo trenutno da uradimo, a šta je to što bi trebalo da urade druga ministarstva. Ministarstvo privrede fokusiraće se na probleme preduzetnika vezane za invsticije koje bi im pomogle u daljem širenju posla i novim zapošljavanjima”, rekla je ona.

2

“ Poseta ministarke privrede predstavlja novi podstrek kompaniju Stilex jer je to poruka da država ozbiljno razmišlja I pravi strategiju za razvoj malih I srednjih preduzeća. Upravo su ta preduzeća pokazala veliku društvenu odgovornost , volju da se razvijaju, zapošljavaju nove radnike i opstnu uprkos teškim vremenima. Od države očekujemo da novim merama dodatno pomogne malim preduzećima i motiviše nas za nova zapošljavanja. Ministarki ćemo ukazati na probleme koji su vezani za raspisivanje tendera i javnih nabavki gde sve više, po mojoj proceni, ima prostora za manipulacije. Jedan od problema je što veliki kupci, a u našem slučaju Klinički centar, kasne sa plaćanjem, zbog čega i podrška države gubi smisao”, naglasio je Esad Hodžić, potpredsednik opštine Prijepolje i vlasnik kompanije Stilex.

Na poseti delegacije Ministarstva privrede zahvalio se i Ismail Ćatić, direktor preduzeća “Ćatić company”:

3

“Naša kompanija trpi gubitke zbog nedostka električne energije a to je zajednički problem velikog broja preduzetnika u opštini Prijepolje. Takođe se suočavamo i sa problemom nedostatka gasa, pa smo prinuđeni da investiramo u cisterne kako se ne bi zaustavio proces proizvodnje. Očekujem da će ministarstvo privrede u narednom periodu staviti akcenata na nerazvijene opštine i da će kroz subvencije I infrastrukturne projekte oživeti privredu u opštini Prijepolje. Šansu vidimo u auto – putu koji će doći do Požege, a u bliskoj budućnosti i do Zlatibora”.

Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća Star Jela, koje trenutno zapošljava 140 radnika rekao je da ova kompanija, sa proširenjem kapaciteta i otvarnjem novih fabrika, ima potrebu za zapošljavanje još oko 100 radnika.

4

“ Nedostatak radne snage je i najveći problem sa kojim se suočavamo. U poslednje tri godine konkrus za prijem novih radnika uvek je otvoren. Trenutno imamo potrebu za 50 novih radnika a još toliko planiramo da zaposlimo u septembru. Takođe, imamo potrebu i za ženskom radnom snagom. Nekoliko njih već je zaposleno na lakšim poslovima u finalnoj proizvodnji”, rekao je Ljujić, zahvalivši na poseti ministarki privrede i rukovodstvu opštine Prijepolje.

Samira Ćosović, poslanica u Narodnoj skupštini kaže da je današnja poseta dobra prilika da privrednici optine Prijepolje iz prve ruke dobiju informaciju kako da konkurišu za sredstva i programe koji su u nadležnosti ministarstva privrede.

J.B.

Jasmina Beganović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

FTN Polimlje 300x300

Marketing

petar pan markica

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

jun 2021
npusčps
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

6992380
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
3058
12455
49801
148500
233803
6992380

Vaš IP: 35.170.64.36
2021-06-19 10:21