Почетна ИНФО Национална служба за запошљавање: МНОШТВО ПРОГРАМА И ОБУКА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

Национална служба за запошљавање: МНОШТВО ПРОГРАМА И ОБУКА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

71
0

У овој години Национална служба има на располагању 7,75 милијарди динара за спровођење свих мера активне политике запошљавања.

За разлику од прошле године, када је за активне мере запошљавања издвојено 6,85 милијарди динара, захваљујући чему је у директне финансијске мере укључено близу 18.000 незапослених, од чега 2.000 особа са инвалидитетом, сада је буџет Националне службе за запошљавање већи за 900 милиона динара. Поред тога, значајну улогу имају и готово све локалне самоуправе, које из својих буџета издвајају додатна средства за реализацију локалних и регионалних планова запошљавања – укупно у износу од 900 милиона динара.

Један од видова државне помоћи за незапослена лица из категорије теже запошљивих су обуке за потребе тржишта рада. Циљ ове мере је подизање нивоа компетентности, конкурентности и запошљивости незапослених кроз стицање додатних знања и вештина за обављање послова у оквиру стеченог или новог занимања.

Иначе, у каталогу обука за тржиште рада, а који се односи на незапослене, као и на незапослене са инвалидитетом, али и на оне без завршене средње школе и оне који завршавају основно образовање, има места за 1.200 кандидата. За обуке из области програмирања, и области личних услуга влада највеће интересовање незапослених у Србији. Највећи број полазника се, како се наводи у каталогу, укључује у обуке из области економије (вођење пословних књига) и маркетинга (обука за дигитални маркетинг).

Када је реч о стицању практичних знања – кроз заснивање радног односа, лица се оспособљавају за обављање конкретних послова у трајању од три месеца кроз рад у непосредно присуство ментора ради стицања практичних знања и вештина. У НСЗ наводе да су се током 2023. полазници оспособљавали за послове помоћних кувара, пекара, столара, помоћника аутомеханичара. Ту су и обуке на захтев послодавца, а мера подразумева стицање практичних знања и вештина за обављање конкретних и специфичних послова код послодавца кроз образовни модел. Након завршетка обуке, најбољи полазници заснивају радни однос код послодавца. Током прошле године полазници су се обучавали за послове шивача, куваре, раднике за израду дрвне галантерије, магационере.

С.Ћ.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите Ваш коментар
Молимо унесите Ваше име