Новине које доноси Одлука о Општинској управи:КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

  16 april 2017

Председник општине ће сам именовати чланове свог кабинета. Самостални извршиоци су буџетски инспектор и интерни ревизор. Први пут ће начелник Општинске управе имати и заменика

На мартовској седници, Скупштина општине је усвојила Одлуку о Општинској управи која спада у домен најважнијих за  локaлну самоуправу јер се њоме регулишу све надлежности припадајуће према закону али и комплетна ораганизација како бирад административних служби био  што квалитетнији за сервисирање потреба грађана и што независнији од политичких промена, односнооних који долазе на власт, што је и суштина рада Општинске управе.

Општинса управа припрема  нацрте свих прописа и аката које доноси Скупштина општине, Општинско веће као и председник општине. Такође, извршава и све одлуке које доносе ове интанце, извршава прописе и законе, обавља стручне послове  које утврде наведене инстанце законодавне и извршне власти у локалној самоуправи.

Према Одлуци коју је донела Скупштина општине, пријепољска Општинска управа  име шест организационих јединица, односно одељења и то: за урбанизам, грађевинарство, комунално-стамбене и имовинско-правне послове, за буџет и финансије, за локалну пореску администрацију,  за привредни и економски развој,  друштвене делатности  и општу управу и кабинет председника. Ово последње је и новина која се уводи у пријепољској општини. Управо је ова новина изазвала и полемике на седници Скупштине општине јер је опозиција сматрала да је ово простор за ново запошљавање и то партијских кадрова, што је владајућа коалиција демантовала јер је реч о стручном тиму који бира председник општине. Одлуком су јасно дефинисани послови тог стручног тима: обављање саветодавних и протоколарних послова за односе са јавношћу, послове економског развоја, урбанизма, пољопривреде, здравствене заштите и осталих послова важних за рад председника  општине. У кабинету  могу бити највише три помоћника које бира, односно поставља и разрешава сам председник општине. Од капацитета председника општине, свакако ће зависити и тим јер је реч очигледно о особама које морају поседовати веома широко образовање. искуство и знање из области које су од виталног значаја за сваку локалну самоуправу.

 НОВИ ( СТАРИ) ОДСЕЦИ У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ

У оквиру Одељења за урбанизам , грађевинарство, комунално,стамбене  и имовинско правне послове је и Одељење за инспекцијске послове. Ово одељење обавља послове везане за надзор из области:грађевинарства, комуналне делатности, заштите животне средине, послове инспекцијског надзора  у области саобраћаја и некатегорисаних локалних путева. Овим је дефинисан и број инпектора и које области покривају кад је реч о интресима ове општине, односно њених грађана. Довољно или недовољно, то је питање о коме вреди такође направити додатну анализу, обзиром на све оно што се дешава на терену, а чему смо сведоци баш кад је реч о областима које су побројане и које имају инспекцијски надзор. Да ли ће се слична пракса наставити, имаћемо пред собом одређено време да донесемо и закључке.

У оквиру Одељења за друштвене делатности, општу управу и заједничке послове је и Одсек за  друштвену бригу о деци и Одсек за скупштинске послове  и послове Општинског већа.

Ако су домен рада и компетенције првог одсека  прилично јасне  и односе се на сповођење прописа  у области друштвене бриге о деци, уз пружање правне и стручне помоћи странкама и заинтересованим лицима, Одсек за послове Скупштине општине и послове Општинског већа би требало да омогући што ефикаснију и квалитетнију припрему седница Скупштине општине и чланова Општиског већа, односно рада одборника и одборничких група. Овај одсек припрема и одговоре на преставке и притужбе грађана, пружа и правну помоћ грађанима, припрема нацрте аката. Дакле, један широк опсег делатности које су веома битне како би се поспешила свеукупна правна заштита и спровођење донесених одлука и закључака. Оно што је свакако до сада недостајало су повратне информације: шта је реализовано од бројних закључака које доноси Скупштина општине, односно које то одлуке доноси Општинско веће, а о којима је јавност мало или ни мало до сада била информисана на транспарентан начин, а још мање одборници Скупштине општине, осим кроз штури извештај о дневном реду и броју одржаних седница Општинског већа, што је била пракса у прошлом мандату Скупштине општине.

Институције буџетског инспектора и  интерног ревизора су веома важне, јасно су дефинисане и самосталне су, а за свој рад одговарају председнику општине.

Овом Одлуком о Општинској управи, коју је усвојила Скпштна општине, први пут се дефинише и институција заменика начелника Општинске управе.

Рад Општинске управе, односно ефикасност, организација и квалитет тога рада су од пресудног значаја за све грађане једне локалане самоуправе. Обавеза је свих који раде у  Општинској управи да  поступају према правилима струке, непристрасно и политички неутрално, дужни су да свакоме омогуће  једнаку правну заштиту у оквиру правних интереса.  Општинска упрваа је  дужна да грађанима  омогући брзо и делотворно остваривање њихових права, као што је дужна и да даје  обавештења и пружа правну помоћ грађанима.

И.Хаџагић

Indira Hadžagić

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

april 2020
npusčps
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

4665783
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
711
5210
22859
13288
151646
4665783

Vaš IP: 3.235.29.190
2020-04-04 02:21