Програм рада Скупштине општине у овој години: НЕШТО ЈЕ У ПЛАНУ, А ЈОШ ВИШЕ У ЕЛАНУ

  10 april 2017

Пола протеклог мандата Скупштина општине Пријепоље радила је без плана, а од 2009.године и они који су усвојени нису остваривани, а овогодишњи се разликује од многих до сада по концизности

Председница Стана Марковић је предложила, а Скупштина општине усвојила у марту, Програм рада у овој години. Уколико буде поштован, што се до сада од 2009.године није догодило, одборници ће разматрати 30 битних тема за ову општину. Шест тачака које су планиране за период од јануара до марта нашле су се на првом овогодишњем заседању, одржаном управо у другом делу марта. Од априла до јуна планирано је осам важних тема: функционисање градског саобраћаја, извештаји о раду установа и предузећа који се финансирају из буџета. Биће прилике да се каже и о квалитету рада Општинског већа, Општинске управе и Општинског правобраниоца у протеклој години. И стање у привреди и пољопривреди биће анализирано али ће се пажња посветити и неким од горућих проблема као што је водоснабдевање у општини и како су реализовани трогодишњи програми рада јавних предузећа, а то су ЈКП“Лим“ и ЈП Дирекција за изградњу „Пријепоље“. Ово последње доживело је трансформацију али период иза нас у коме је Дирекција имала капиталну улогу, свакако би ваљало добро „претрести“ јер је реч о средствима која су досезала више стотина милиона динара годишње.

У другој половини године, према Програму рада, Скупштина општине ће се бавити буџетским питањима, остваривањем прихода, запошљавањем, радом месних заједница, стањем у здравству, урбанистичким питањима која су постала веома комплексна, а јавашлук у овој области је попримио последњих година алармантне размере пошто је угрожено функционисање виталних урбаних категорија, На жалост, наставља се и даље, дивљом и неконтролисаном, а неспречаваном градњом, о чему сведочи изградња кућа у речним коритима што је незабележен феномен.

Биће именовани директори јавних установа и предузећа, после објављених конкурса. Јесен и зима ове 2017.године биће у знаку уобичајених активности везаних за усвајање буџета за наредну годину и планова и програма рада установа и предузећа.

Рекло би се да је овако конципиран Програм рада могуће реализовати, уз, наравно, све оне тачке дневног реда које ће се наћи на седницама у складу са актуелношћу и законским прописима који регулишу области из компетенције локалне самоуправе.

А ДО САДА

Рекосмо да од 2009.године ни један Програм рада Скупштина општине није реализовала. Зашто је то тако бивало није једино питање које је остајало без одговора. Важно је и питање: зашто се седнице Скупштине општине одржавају ретко? Зашто се прибегавало хитним седницама? Зашто су трајале месецима? Зашто је било толико неефикасности у раду? Зашто је Скупштина општине доносила тако мало обавезујућих одлука, а бројна питања решава узак круг чланова извршне власти, а да јавност о томе уопште није бивала информисана јер су седнице Општинског већа „иза затворених врата“, а често имају и по педесет тачака дневног реда? Не ретко на седницама Скупштине општине јавност стиче утисак да не одговарају чланови Општинског већа за свој рад одборницима, већ да су они ти од којих зависи свака одлука у овој општини. Зашто одборници немају повратне информације о ономе што је урађено, о свим закључцима Општинског већа, о реализацији сопствених одлука? Ово су само нека од питања која се могу поставити о раду и деловању Скупштине општине као законодавне, као примарне у доношењу свих одлука о животу једне самоуправе и локалне заједнице током претходних скоро десетак година. Код нас се тај рад претворио у афере, непримерена понашања, инсценирања, недоласке одборника, уцене за кворум. То су облици политичког и друштвеног ангажмана који су у доброј мери лишени одговорности актера. Као да имамо посла са (лошим) глумцима чије је шмирање прилично дилетантско јер је рецепт већ одавно испробан, а свака копија је лошија од оригинала који је сам по себи неприхватљив облик понашања кад је реч о зрелом, друштвено и политички ангажованом појединцу или политичкој групи. Скупштина општине управо због оваквог односа креатора власти почела је да функционише као телевизијска серија, са бројним наставцима, драмолетима пред камерама, вербалним вратоломија несвиклих на микрофон али њиме импресионираним.Па, ипак, у периоду од 2009 до 2011.године, донета је једна од капиталних одлука, а то је увођење босанског језика и латиничног писма у службену употребу у овој општини, равноправно са српским језиком и ћириличним писмом, што је имплементација законских и уставних права. С друге странем, почиње расипање буџетских пара, јер се проширује број чланова Општинског већа, чије су плате високе за пријепољске прилике, а у циљу намиривања коалиционих учесника у власти и деоби разних врста плена, а пре свега радних места. Никада раније није забележено да су људи без дотадашњег радног искуства постајали чланови Општинског већа, да им је то било прво радно место. Скупштина општине је донела одлуку да одборници буду редовно информисани о виталним темама, али су такве информације изостале.

До данас не знамо шта је општинска имовина и ко њоме располаже, ко је штити, ко је расипа? До данас су многе работе остале тајна јер је укинут управо одлуком одборника Фонд за солидарну стамбену изградњу, иако је Државна ревизорска институција констатовала да много тога није законски урађено, да се кредитна средства општине нису вратила, да су спискови дужника заташкавају, а реч је вишемилионским износима. После избора 2012.године Програм рада Слупштина општине је усвојила на трећој седници, тек у септембру те године, показало се да ништа није неопходно, па ни Програм рада. Од 18 тема, 10 је било везано за информације, а оне као такве не обавезују. Очекивало се више сазнање о хидроцентралама, депонији, привреди. Показало се да се „оперативно“, „технички“ ради и без Скупштине општине јер седница те 2012.године пола године није било уопште.

Промена Статута је једна од најважнијих одлука прошлог скупштинског сазива, како би се смањио број одборника. И сама чињеница да је уопште формиран анкетни одбор како би се испитао рад месних заједница једно је од постигнућа тог сазива Скупштине општине. Имало се шта и прочитати, толико непримереног и незаконитог поступања у месним заједницама, превида, неодговорности и несанкционисања, ретко се могло видети на једном месту. Иако је јавност била саблажњена, ништа се битно није догодило до данас. Не знамо епилог, не знамо да ли је неко кажњен , позван на одговорност или смењен због оваквих работа по месним заједницама које су трајале чак 7 година. Политичка надгорњавања, уцене и нагодбе у други план су ставили свако „планирање“ и обесмислиле сваки програм деловања. Намиривања страначких активиста, незајашљивост појединаца, запошљавања најближих чланова породице, прилагођавање прописа таквим чиновима непотизма, изостанак критичне масе која би се успротивила таквом понашању, омогућава да се без икаквих скрупула огољује похлепа и јагма и девиза: ако ниси са нама, ти си или луд или будала. Превише времена већ годинама „партнери“ троше, а проблеми остају. Тешке теме се заобилазе јер је све јаснија неутемељеност изборних обећања локалних стратега и презентера политике и политичког деловања али само и једино на „њихов“ начин. Скупштина општине као законодавна власт постаје нужност која се заобилази колико је год то могуће, а јавност која је схваћена „на наш“ начин, а то је телевизијско сликање као потврда личне важности, допринела је да се седнице претворе у „риалити“ програм за забаву и „ибрећење“ доконих. Нико се не стиди чак и ако себе препозна у оним коментарима по друштвеним мрежама.

Ни 2014. године Програм рада одборницима Скупштине општине није много помогао, мада је оквирно исти већ десетак година. Седница која је започела у децембру 2013. завршена је 7.априла 2014.године. Да ли треба још нешто томе додати?! Државна ревизорска институција је контролисала рад општине и њено пословање и на 165 страна исписала примедбе, препоруке, указала на пропусте, незаконита поступања. Исправљено је што се дало исправити. Нешто и није. Зашто, нико није питао јер пред одборнике није стигла повратна информација о отклоњеним недостацима и последицама по оне који су правили озбиљније пропусте.

Има доста тога индикативног у реченици претходног председника Скупштине општине: да он на седницу ставља „све што му се припреми“. Да ли онда разлоге за овакав приступ одборницима и третман Скупштине општине треба тражити у неким другим структурама, у неким центрима моћи ван Скупштине општине? Да ли се „одлажу“ теме како се не би пред очима јавности много тога непријатног чуло кроз дискусије? Како се понаша администрација, како се обрађују поједине тачке дневног реда, где изостаје координација или се то само ствара такав утисак у јавности? Анализа понашања одборника појединих странака када су у опозицији и када су у власти свакако би дала још једну слику о кодексу и етици одборничког, јавног и политичког деловања, употреби и злоупотреби скупштинске говорнице.

Веродостојнију слику рада или промену досадашњих манира наговестиће следећа седница Скупштине општине. Да ли ће и она бити заказана тек када буде истицао законом предвиђени рок, а он је мање од пуна три месеца од последњег заседања? Ако буде тако, све ће бити много „речитије“.

Индира Хаџагић

Indira Hadžagić

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

april 2020
npusčps
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

4702183
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
4579
5026
23895
49688
151646
4702183

Vaš IP: 3.230.76.196
2020-04-10 21:43