Konferencija za novinare SDP-a:NIJE KRIV SAMO JEDAN ČOVEK

  18 maj 2020

Na predstojećim izborima očekujemo značajan broj glasova zahvaljujući kojima ćemo postati vodeća politička partija spremna i sposobna da preuzme ozbiljno i odgovorno rukovođenje našom opštinom”, rekao je predsednik i nosilac liste “Zajedno za Prijepolje”, Esad Hodžić.

Na današnjoj konferenciji za novinare Lista Zajedno za Prijepolje najavila je niz projekata koje će, ukoliko dobiju poverenje građana, sprovesti u delo. Na taj način će, kako kažu, zaustaviti dalju devastaciju i odlazak ljudi iz ove opštine.

Samira Ćosović, kanditkinja za narodnu poslanicu rekla je da dosadašnja lokalna vlast građanima opštine Prijepolje duguje odgovore za brojne afere, pronevere i obmanjivanja:

“Kako to da susedne opštine dobijaju milione eura za razvoj, a naša opština ni dinara. Pitamo aktuelnu vlast zašto su obmanjivali građane da će deponija biti zatvorena i da Slovenci jedva čekaju da ulože milione u taj projekat? Zašto most u Šarampovu grade tri godine, a znamo da je Novi most završen za šest meseci? Kakvim su se interesima vodili prilikom gradnje puta do Slanog blata koji je koštao 238 miliona dinara? Pitamo ih o izgradnji trafostanice u Vinickoj i lošim seoskim putevima. Zašto je FK Polimlje dobilo manje sredstava od KMF Župski rubin? Šta je sa obećanjima o otvaranju rudnika Čadinje, izgradnji zatvorenog bazena? Zašto su iz budžeta 80 hiljada eura potrošeno za Halal sertifikat, a 7,2 miliona dinara prebačeno fantomskoj tetkinoj firmi? “

Kandidatkinja za odbornicu Tanja Svičević kazala je da će SDP zaustaviti neracionalno trošenje budžetskih sredstava, a da će novac usmeriti u izgradnju i sanaciju seoskih puteva, gradskih i prigradskih ulica, kao izgradnju pristupih saobraćajnica.

“Uložićemo sredstva u rešavanje problema parkinga, finansiranje nekadašnjih sportskih, turističkih i kulturnih manifestacija po kojima je Prijepolje bilo prepoznatljivo. Konačno ćemo zatvoriti deponiju u Stanjevinama i sve divlje deponije na teritoriji opštine. Rešićemo problem pasa lutalica. Izgradnjom trafostanice u Vinickoj osiguraćemo bolje uslove poslovanja za privrednike, a izgradnjom potrebne infrastrukture u Ivanju, Velikoj Župi i Prijepolju rešićemo problem otpadnih voda. Osiguraćemo bolje vodosnadbevanje u naseljima Luke, Bostani, Klik, Hisardžik, Ravne , Jabuka.i proširiti kapacitete groblja Rosulje i Kosovac.”

Potpredsednik IO SDP-a Armin Mujezinović rekao je da će se raditi na tome da Brodarevo, kroz institucionalnu decentralizaciju, postane “sekundarni centar” opštine Prijepolje.

Otvaranje Vatrogasnog doma, fiskulturne sale, izgradnja obaloutvrd reke Lim, Kulturnog centra, dogradnja stadiona Rosulje su medju prioritima stranke.

“Mi ne očekujemo da će se opštinska vladajuća struktura posebno obazirati na brojne afere, ali sam siguran da će na predstojećim izborimi gradjani znati da kazne ovaj javašluk i da im neće dozvoliti da dalje urušavaju našu opštinu. Ne može biti samo jedan čovek kriv za ovo stanje. Svi koji su glasali, podržavali ili na bilo koji način bili protekle četiri godine u ovoj katastrofalnoj vlasti, moraju biti kažnjeni na predstojećim izborima, rekao je predsednik i nosilac liste “Zajedno za Prijepolje”, Esad Hodžić.

A.R.

FTN Polimlje 300x300

Marketing

petar pan markica

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

jun 2021
npusčps
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

6933122
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
1768
6240
32623
89242
233803
6933122

Vaš IP: 3.234.252.109
2021-06-12 14:08