MINISTAR PRAVDE NELA KUBUROVIĆ U PRIJEPOLJU

  03 Novembar 2017

Ministar pravde u Vladi Srbije Nela Kuburović obišla je danas renoviranu zgradu pravosudnih organa u Prijepolju u kojoj su smešteni Osnovni sud, Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud. Rekonstrukcija zgrade pravosudnih organa u celini je finansirana iz republičkog budžeta.

-Sa ponosom ističem da smo zgradu u potpunosti rekonstruisali u ugovorenom roku od tri meseca. Iz budžeta Republike Srbije za ovu namenu izdvojeno je oko 46 miliona dinara. Najvažnije je da smo sada dobili funkcionalnu zgradu sa primerenim uslovima za rad. Ovo je jedna u nizu zgrada pravosudnih organa koje smo u ovoj godini rekonstruisali ili priveli nameni. Otvorili smo novu zgradu Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu, pre toga smo imali otvaranje nove zgrade u Požarevcu a u toku su obimni radovi na rekonstrukcijiu Palate pravde a za koji mesec nas očekuje završetak zgrade  Prekršajnog suda u Pančevu tako da zaista nastojimo da poboljšanjem infrastrukture poboljšamo uslove rada i omogućimo da svaki nosilac pravosudne funkcije ima sudnicu i kancelariju kako bi se radilo efikasnije i kvalitetnije, rekla je ministar pravde Nela Kuburović.

min 2

Predsednik Osnovnog suda u Prijepolju Mileta Bezarević je rekao da pravosudni organi sada imaju izvanredne uslove za rad i da je prva rekonstrukcija ove zgrade u gotovo šest decenija njenog rada.

-Uz stvaranje daleko kvalitetnijih uslova za rad mi smo ove godine dobili i značajno priznanje od strane Visokog saveta sudstva. Reč je o pohvali za unapredjenje efikasnosti pravosudja tako da sa ponosom možemo da kažemo da smo u ovoj godini ostvarili vrlo bitne rezultate, rekao je Bezarević.

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović izrazio je zahvalnost Vladi Srbije za brojne investicije koje se u ovom trenutku realizuju u opštini Prijepolje.

min 3

-Pored ove zgrade pravosudnih organa imamo investicije od strane Vlade u putnu privredu, infrastrukturu, gradjevinske objekte a u saradnji sa kancelarijom za javna ulaganja u narednoj godini ćemo imati još nekoliko vitalnih objekata koje će finansirati Vlada Srbije. U sledećoj godini, to smo već dogovorili, finansiraće se rekonstrukcija zgrade gradske Osnovne škole „Vladimir Perić Valter“ sa izgradnjom pratećih sadržaja – dvorane za nastavu fizičkog vaspitanja koja će imati i funkciju druge gradske sportske dvorane a Agencija za javna ulaganja finansiraće, u sklopu ove investicije, i izgradnju zatvorenog bazena,  rekao je on.

min 4

Zgrada pravosudnih organa u Prijepolju ima preko 2000 kvadratnih metara a pravosudni organi koriste oko 80 odsto ukupne površine. Vrednost radova je oko 46 miliona dinara i u potpunosti su finansirani iz republičkog budžeta. Radove je izveo „Zlatibor-gradnja“ iz Beograda a projektant je Agencija za urbanizam, projektovanje i inžinjering „Grad projekt“ iz Prijepolja.

M.M.M.

Muharem Mutabdzija

Muharem Mutabdzija,

Glavni i odgovorni urednik nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

Septembar 2018
NPUSČPS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

2464871
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
1157
1829
1157
73653
85985
2464871

Vaš IP: 54.166.141.69
2018-09-24 19:25