donacija

ОТВОРЕНА КАЦЕЛАРИЈА НСЗ У БРОДАРЕВУ: ПРИБЛИЖИТИ УСЛУГЕ ГРАЂАНИМА

  10 mart 2023

Председник општине Драго Попадић изразио  задовољство што се за Бродарево „раде праве ствари“и што се децентрализују установе везане за потребе грађана.

Данас је у Бродареву и званично почела са радом Канцеларија Филијале Националне службе запошљавања у Пријепољу. Од идеје, која је годинама уназад препозната као потреба мештана, локалне самоуправе и Филијале у Пријепољу, до њене  реализације, протекло је  доста времена. Већ од данас незапосленима са територије Бродарева  су  приближене бројне услуге које пружа Национална служба запошљавања.

Истичући да је Филијала имала подршку локалне самоуправе, која  је као важан социјални партнер уступила без надокнаде своје просторије на коришћење, директорица Филијале, Рафета Хајдаревић, је истакла да ће око 20 одсто корисника моћи убудуће да ужива предности које нуди Канцеларија.Ово је значајно како са становишта времена  тако и трошкова које корисници имају, посебно ако се зна чињеница да услуге Националне службе користи више незапослених чланова једног домаћинства.

За почетак, навела је  Хајдаревић, незапослени ће услуге моћи да користе два пута седмично, уторком и петком. То су, како је нагласила, пријављивање и увођење у евиденцију НСЗ, оверавање евиденционих картона на свака три месеца, заказивање индивидуалних разговора и склапање индивидуалних планова запошљавања...

„Поред тога имаће увид у потребе за запошљавањем од стране послодаваца и квалификације које они траже, моћи ће да добију  уверења са евиденције Службе и низ других информација које се тичу делатности које пружа НСЗ. С друге стране и послодавци са територије Бродарева могу користити услуге НСЗ, могу да поднесу пријаве потреба за запошљавањем, не морају због тога да долазе у Пријепоље, као и да добију све информације везане за јавне позиве и програме које могу преузети у Канцеларији у Бродареву“, рекла је Хајдаревић уз напомену да се сви други послови морају одвијати у Филијали НСЗ, посебно када се ради о потисивању уговора по различитим програмима.

NSZ 2

Отварање Канцеларије у Бродареву је важан догађај не само за Бродарево већ и за НСЗ али и за локалну самоуправу, рекла је Самира Ћосовић, заменица председника општине, пожелевши свима успех у раду:

„Данас је свечан тренутак јер отварамо ову Канцеларију на задовољство и локалне самоуправе и Националне службе, али и на корист и задовољство незапослених мештана бродаревског краја. Важно је да ће Канцеларија послужити својој намени, да ће уштедети и време и новац незапосленим грађанима уз наду да ће их квалитетни програми НСЗ увести у ред запослених и решити њихова егзистенцијална питања“, истакла је Ћосовић. Она се кратко  осврнула на време које је изгубљено од тренутка када је Општинско веће  прошле године, у фебруару, усвојило  закључак да једну просторију уступи НСЗ,  управо за ову сврху. Она се запитала где је потрошена  година дана од доношења ове одлуке:

„Потрошили смо је захваљујући неодговорним појединцима који се нису показали као пријатељу Бродарева“, рекла је Ћосовић, јасно алудирајући на невладину организацију „Пријатељи Бродарева“ која је бесправно заузимала просторију која им није припадала и која ничему није служила:

„На жалост, згог тога су грађани Бродарева били ускраћени за могућност да  целе године користе услуге Националне службе запошљавања“, рекла је Самира Ћосовић.

NSZ 3

Председник општине Драго Попадић изразио је задовољство што се за Бродарево „раде праве ствари“и што се децентрализују установе везане за потребе грађана:

„Нека ово буде повод да све установе буду што доступније грађанима. На томе ћемо радити сви заједно, јер грађани су ти који треба да буду задовољни и којима свака услуга треба да буде доступнија“, рекао је председник Попадић, наводећи да ће  у свом мандату учинити све да се унапреди рад Канцеларије.

О томе да ће Канцеларија испунити своју сврху речито говори податак да је током дана већ десетак мештана Бродарева искористило услуге због којих су до сада  путовали до Пријепоља.

М.Ц.

Memnuna Cmiljanović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

polimlje 300x500 pix Recovered

Baner oglasavanje

Novogodišnje čestitke

Marketing

 

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

april 2023
npusčps
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Kursna lista

Broj poseta sajta

12701899
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
3637
4379
43964
3637
181582
12701899

Vaš IP: 3.226.122.122
2023-04-01 19:34