Konferencija za medije DPS-a: NOVAC POTREBAN PRIJEPOLJU

13 maj 2020

DPS nudi uslugu elektronske prijave za jednokratnu pomoć od 100 evra svim građanima koji to nisu u mogućnosti da samostalno urade.

DPS poziva sve građane opštine Prijepolje da se prijave za novčanu pomoć od 100 evra, bez obzira na materijalnu situaciju. Kako su na konferenciji istakli, neki građani nisu u mogućnosti da samostalno podnesu prijave ili nisu sigurni kako se podnose elektronskim putem. U tom smislu volonteri DPS-a će, u prostorijama ove partije u Prijepolju i Brodarevu pružiti uslugu elektronske prijave za sve građane bez obzira na političku orijentaciju, svakog dana od 10 do 15 časova.

“DPS podržava mere Vlade“, rekao je predsednik ove stranke dr Zulkefil Sadović. “Pratićemo kakva će biti realizacija tih mera. Apelujemo na sve građane da se prijave za jednokratnu novčanu pomoć, kako se taj novac ne bi vratio u budžet Srbije, a onda je pitanje gde će ta sredstava biti raspoređena. Iskustvo nam govori da će za veće gradove biti opredeljeno više budžetskog novca za razliku od manjih sredina kao što je Prijepolje. Mislim da bi mnogo značilo da je jednokratna pomoć bila namenjena i maloletnicima. Prvenstveno bi značilo njihovim roditeljima. Sa druge strane, nosilac ovih mera, a to je SNS, na izbore izlazi sa motom –Za našu decu.“

U osvrtu na dosadašnje učešće DPS-a u lokalnoj vlasti Sadović je istakao da se zbog birokratske procedure malo kasnilo sa izvođenjem projekata, ali da su realizovani oni koji su bili realni.

Na lokalne izborime DPS izlazi samostalno, sa kandidatskom listom pod rednim brojem 2. Što se tiče izbora za parlament, predsednik Sadović kaže da je članovima ostavljeno da sami odluče koju će opciju podržati.

A.R.

Marketing