ОДЕЉЕЊЕ НА КРАЈУ ГРАДА: ПСИХИЈАТРИЈА КОНАЧНО ДОШЛА НА РЕД

  07 novembar 2018

„Инвестиција је вредна милион динара а одељење ће добити мокри чвор са новом водоводном и канализационом мрежом, хидроизолацијом, плочицама, туш кабинама и санитаријама“ каже директор Болнице др Зоран Дробњак

За одељење Психијатрије на Чаиру и најмања инвестиција је од великог значаја. Видљиво је свако улагање и адаптација јер се ова зграда, стара преко 60 година, налази у јако лошем грађевинском стању. Потребна је реконструкција од „темеља до шљемена“ како би рекли стари дунђери, замена кровне конструкције и црепова, електроинсталација је дотрајала, столарија такође а непходна је и термо изолација. Остале „ставке“ се, колико – толико, добро „држе“ највише захваљујући повременим улагањима.

MC p 2

Тренутно су у току радови на реконструкцији мокрог чвора који је био у стању потпуне девастираности, кажу запослени на овом одељењу пријепољске Опште болнице. Од укупно 5 милиона динара колико је Здравствени центар Ужице добио од Министарства здравља, по основу инвестиционог улагања у текуће одржавање, петина средстава, или милион динара, је издвојено за ове радове.

„Пријепољска Болница са овом инвестицијом нема додира, све се одвија преко Министарства, од расписивања тендера, избора извођача, склапања уговора о радовима и надзора, каже директор Болнице др Зоран Дробњак, наводећи да су у ЗЦ Ужице имали слуха за ову установу и Одељења психијатрије. Мада издвојена од „матице“, Психијатрија је увек било у фокусу његове пажње:

MC p 3

„Ми већ две године добијамо средства за важне инвестиције на овом одељењу. Ускоро ће болесници имати потпуно савремен мокри чвор са свим мобилијаром, новом водоводном и канализационом мрежом, хидроизолацијом, плочицама, туш кабинама и санитаријама“ каже др Дробњак подвлачећи да је прошле године из истих средстава саниран мокри чвор за женске пацијенте на Психијатрији као и да су донацијом предузетника Халила Ровчанина окречене две просторије за пацијенте и ходник, уз материјал који је обезбедио ЗЦ Ужице.

„Пре две године реконструисан је и мокри чвора на интерном одељењу и једном делу хирургије, прошле године завршени су радови на другом делу хирургије а одељење интензивне неге смо окречили и заменили плочице, каже Дробњак.

Здравствено особље и начелница одељења Психијатрије, др Суада Садиковић, такође не крије задовољство што ће болесници добити конфорније услове током лечења:

„Коначно се неко од директора сетио наших пацијената и покренуо питање неопходних адаптација. Свесни смо да је за темељније радове на комплетном објекту неопходна озбиљна пројектна документација и да је реч о великим улагањима. Док чекамо, свака грађевинска активност је добродошла и радује нас“, каже начелница Садиковић.

Радови су на реконструкцији су почели 26. октобра, а рок за њихов завршетак је месец дана.

М.Ц.

Memnuna Cmiljanović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

novembar 2019
npusčps
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

4010802
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
3149
4240
33087
82388
141130
4010802

Vaš IP: 3.92.92.168
2019-11-17 21:00