Поводом Дана општине пред одборницима: ПРЕДЛОЗИ ЗА НАГРАДЕ ИЗУЗЕТНИМА

  24 jun 2019

Одбор за прописе, молбе, жалбе, одликовања и награде општине Пријепоље предложио 21 појединца, односно колектива. Први пут и предлог за Јавно признање Почасни грађанин Пријепоља

На седници Скупштине општине у среду, 26.јуна, одборници ће се изјаснити о предлозима за доделу признања Почасни грађанин, Награда општине Пријепоље, те захвалница и новчаних награда. Одбор за прописе, молбе, жалбе, одликовања и награде предложио је 21 појединца, односно колективе, којима ће признања за изузетан рад и допринос развоју ове општине бити дедељени на Свечаној седници Скупштине општине 7.јула, на Дан општине Пријепоље .

Први пут је предложено да се додели Јавно признање Почасни грађанин Пријепоља и то Хенрију Хуберу бившем градоначелнику општине Кениц швајцарског града Берна за „уметничко, политичко и хуманитарно деловање којим је изузетно допринео развоју и афирмацији општине у земљи и иностранству“.

За посебан допринос друштвеном и привредном развоју oпштине Пријепоље предложено је да Награду општине Пријепоље добију Фондација „Ана и Владе Дивац“ из Београда и Турска развојна агенција за међународну помоћ и сарадњу ТИКА.

За Награду општине је предложен и редовни професор на Правном факултету у Београду др Мирко Васиљевић, за „значајна остварења у области образовања и васпитања и другим областима стваралаштва и хуманитарног деловања“. Према предлогу,Захвалница за изузетан допринос у области екологије припашће Владимиру Пушоњићу, који је „самоиницијативно очистио смеће од магистралног пута Београд – Бар ка селу Мијани“, док ће за „изузетан допринос у афирмацији и промовисању општине Пријепоље и пружању помоћи у реализацији пројекта реконструкције објеката Основне школе „Душан Томашевић“ Захвалница бити додељена Зифу Кајевићу из Бурсе у Турској.

Захвалница ће бити уручена и власнику пекаре „Арена“ Ферхату Хођају, за „пружање помоћи грађанима Пријепоља, који нису у могућности да купе хлеб“, пошто „бесплатан могу добити у овој пекари“.

За пружање помоћи грађанима Пријепоља у области здравствене заштите преложено је да Захвалницу добије др Елмедин Чичић.

Новчана награда, према предлогу Одлуке о додели признања општине, припала је Минели Халиловић за „учињено изразито хумано дело, која је са својом другарицом на аутобуској станици у Ужицу пружила прву помоћ жени која се гушила“.

За постигнуте резултате у области спорта предложено је да Новчану награду добије Емир Хамзић, док је за истакнут рад у области сточарства и пољопривреде предложена Новчана награда за Сеада Бјелака, који се „12 година бави сточартсвом и има 12 крава и 7 јуница“.

Највише новчаних награда биће додељено из области образовања и то ђацима генерације основних и средњих школа. Из основних школа то су: Азра Хаџиавдић (ОШ „Владимир Перић Валтер“, Василије Васиљевић (ОШ „Милосав Стиковић“), Едвин Хамзић (ОШ „Свети Сава“), Теодора Пушица (ОШ „Светозар Марковић“), Аделиса Халиловић(ОШ“Михаило Баковић“), Мелиса Јусовић (ОШ“Душан Томашевић Ћирко“) и Никола Драгутиновић (ОШ „Бошко Буха“). Ђаци генерације средњих школа су: Надира Хурић (Пријепољска гимназија), Ивона Дучић (Техничка школа) и Анђела Голубовић (Економско-трговинска школа).

И.Х.

Indira Hadžagić

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

jun 2020
npusčps
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

4926919
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
787
3670
19248
19248
131342
4926919

Vaš IP: 18.204.227.117
2020-06-06 07:32