U OŠ „SVETOZAR MARKOVIĆ“ U BRODAREVU PREDATA NA UPOTREBU SPORTSKA DVORANA

  28 jun 2018

Lep završetak školske godine u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Brodarevu – na upotrebu je danas predata novoizgradjena školska sportska sala koja po kapacitetima i projektnim rešenjima podseća na pravu malu sportsku dvoranu!

Oko 1000 kvadratnih metara korisnog prostora, od čega preko 650 kvadrata pod parketom dok ostatak pripada pratećim prostorijama za učenike odnosno sportiste, nekoliko stotina mesta na tribini, potpuno novi sportski rekviziti i oprema...sve odiše impozantnošću ne samo za Brodarevo i ovdašnje dve školske zgrade.

-Projektovana pre sedam-osam godina, gradjena od leta 2015. godine, sportska sala je, vidite, prava sportska dvorana koja u potpunosti zadovoljava kako kriterijume za školsku nastavu tako i zahteve za održavanje niza sportskih i kulturnih manifestacija u njoj, rekao je danas, na početku male svečanosti, Šefket Šehović, direktor Osnovne škole „Svetozar Marković“.Važno je da istaknemo i da ne zaboravimo da je ovaj objekat u celini gradjen sredstvima opštinskog budžeta i stoga naročita zahvalnost pripada lokalnoj samoupravi koja je uspela da ovaj projekat dovede do kraja, rekao je on.

broh 2

                                                                                                Dragoljub Zindović

Obraćajući se prisutnim učenicima, nastavnom kadru i zapaženom broju roditelja brodarevskih osnovaca, Dragoljub Zindović, predsednik opštine Prijepolje je izrazio zadovoljstvo što je Brodarevo dobilo jedan ovako značajan objekat.

-Nije pogrešno dati ovom objektu atribut kapitalnog jer je izgradjen u Brodarevu gde će, siguran sam, biti u punoj upotrebi i odgovoriti svrsi. Ovo područje je predodredjeno za masovnu fizičku kulturu ali i značajnije sportske rezultate. Kapitalna vrednost nije u finansijskim sredstvima, mada ni ona nisu mala, već u značaju koji u Brodarevu imaju ovakvi i slični objekti. Uloženo je, ponavljam do poslednjeg dinara iz lokalnih izvora, preko 56 miliona dinara i ta sredstva su apsolutno opravdana i služiće svim gradjanima ovog dela opštine ali i sportistima dva registrovana kluba sa područja Brodareva i mnogim koji će biti pokrenuti jer to do sada nisu mogli zbog nedostatka ovakvog prostora. Zato što je finansiran u celini iz lokalnih iozvora, prošlo je sedam-osam godina od projektovanja do današnjeg svečanog čina – predaje na upotrebu ove predivne dvorane, rekao je on.

broh 5

                                                                    Šefket Šehović

Zindović je naglasio nedvosmisleno opredeljenje sadašnjeg opštinskog rukovodstva da se sportski objekti renoviraju ili grade svuda tamo gde postoji opravdanje i interesovanje.

-Renovirali smo, takodje sopstvenim sredsvima, sportsku salu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ na Bostanima a uz pomoć sredstava Evropske unije i Vlade Švajcarske i sportsku salui pri Ekonomskoj školi. Uskoro ćemo imati projekat i raspisan tender za izgradnju sličnog prostora u Ivanju, u sklopu Osnovne škole „Boško Buha“. Deci i mladima trebaju ovakva mesta ne samo za kvalitetniju nastavu već i za kvalitetniji život. Na ovaj način mi doprinosimo negovanju zdravih stilova života i razvoju sporta i fizičke kulture. Prijepolje jeste rasadnik sportskih talenata a ovim su ostvareni uslovi i stvorena prilika i za brodarevsku omladinu koja će, siguran sam, vrlo brzo pokazati svoje predispozicije za vrhunska sportska dostignuća, rekao je Zindović.

Predaji na upotrebu sportsko-školske dvorane u Brodarevu prisustvovali su i zamenik predsednika opštine Stanko Kijanović, predsednica Skupštine opštine Stana Marković i članovi Opštinskog veća Mirjana Bojović i Edib Kajević.

broh 4

         Dvoranom za nastavu fizičkog vaspitanja kompletirana je  zgrada Osnovne škole "Svetozar Marković" u Brodarevu 

Osnovna škola „Svetozar Marković“ u Brodarevu radi u dve školske zgrade i broji ukupno 530 učenika od čega je u matičnoj školi oko 450 a sedamdesetak ih je u osam izdvojenih odeljenja.

Radove na ovom lepom sportsko-školskom objektu u celini su izvela lokalna preduzeća HBS i „Rovčanin-inžinjering“.

M.M.M.

Muharem Mutabdzija

Muharem Mutabdzija,

Glavni i odgovorni urednik nedeljnog lista "Polimlje".

Bajramske čestitke

Marketing

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

maj 2020
npusčps
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

4898240
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
873
3281
14182
121911
123834
4898240

Vaš IP: 18.232.38.214
2020-05-29 08:26