Pre deset godina: NOVI MOST ZA POLA GODINE

  17 oktobar 2020

Bila je to kapitalna investicija vredna preko 100 miliona dinara. Ugovor je potpisan u aprilu, a most je bio gotov krajem oktobra iako je rok bio 350 dana. Tako je Prijepolje posle mnogo godina planiranja, konačno dobilo novi most da bi se unapredio saobraćaj. Ali ostale su pristupne saobraćajnice. I tako deset godina

Iako je prošla samo jedna decenija, malo ko bi se setio kako je izgledao prostor oko Doma kulture bez mosta. Možda bi se neko, zbog muke, prisetio da je tu bio parking. Jedan od svega dva koliko ih je Prijepolje uopšte imalo. Godinama se raspravljalo gde bi trebalo izgraditi most, predlagano je čak i da se ukloni Viseći, da se novi gradi na ušću...Onda se sve brzo dogodilo jer je prijepoljski most ušao u Nacionalni investicioni plan. I taj NIP polako bledi iz sećanja ali je činjenica da je iz tog državnog fonda u most investirano oko 100 miliona dinara. Most je projektovao Saobraćajni institut iz Beograda. Odmah su obezbeđene sve građevinske dozvole i sve potrebne saglasnosti. Potpisan je ugovor. Izvođač radova su bili „Putevi“Užice. Rok za završetak bio je 350 dana. Počelo se u aprilu 2010.godine. Tada je rečeno da je ovo jedna od zaista velikih investicija koje se u jednoj opštini realizuju u desetak, pa i dvadesetak godina. Očekivalo se da se rasterete postojeći mostovi, da se smanje gužve na užem području grada. Šta je trebalo učiniti? Pa, za početak, ukloniti privremene objekte preko Lima, kako bi se novi most povezao sa magistralom, a potom je planirana izgradnja pristupnih saobraćajnica, čim se završi Detaljni plan regulacije za ovaj deo grada. Pre deset godina očekivalo se da će izgradnjom ovih saobraćajnica biti podstaknuta i izgradnja u Šehovića Polju kako bi se smanjio urbanistički pritisak na gradsko jezgro, čime se trajno narušava kompaktnost i gubi slika kontinuiteta, drastičnim menjanjem izgleda centra grada. Vrednost mosta bila je 105 miliona dinara. To je bila najkapitalnija investicija u ovoj opštini od osamdesetih godina 20.veka, kada su građeni Dom revolucije, Hotel, stambeno-poslovni objekti u Podvaroši i na prostoru zvanom Centrala. Svakodnevno na gradilištu je bilo oko 50 radnika, savremena tehnologija je omogućila da se radovi ne prekidaju čak ni kad se poveća vodostaj Lima.

Ih Pre deset godina Most 1

Ono što je sve iznenadilo bila je vrlo brza izgradnja mosta. Da li se moglo očekivati da već posle pola godine ovakav objekat bude izgrađen? Nije ali se to dogodilo. Bio je to građevinski podvig.

Deset godina kasnije imamo most, imamo i njegovu vezu sa magistralom koja je „sklepana“ ali nemamo onu treću fazu koja je predviđala da se most poveže sa železničkom stanicom, odnosno magistralom. Imamo Detaljni plan regulacije za Šehovića Polje ali nema ni jedne građevine koja je izgrađena, niti je pokrenuto rešavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi se, pored svega, realizovao jedan od najpotrebnijih komunalnih objekata u ovoj opštini, a to je javni parking, odnosno garaža kako se to godinama planira. Ništa se od toga za deset godina nije dogodilo. Šta jeste? Pa, umesto očekivanog investicionog buma i izgradnje novih stambeno-poslovnih zgrada, napadnut je centar grada, odnosno sagrađeno je nekoliko stambenih zgrada čiji se gabariti ne uklapaju u nekad mirnu i uravnoteženu urbanističku vizuru Prijepolja. Za „nove lovce nova i lovišta“ rekao bi pesnik. Ono što nije pesnički je naša svakodnevica. Neregulisani saobraćaj, nesmanjeni saobraćajni haos, nekontrolisana izgradnja svega i svačega Prijepolje čine neprepoznatljivim.

Deset godina kasnije, imamo i primer izgradnje mosta koji je sve suprotno od spomenutog. Početak rekonstrukcije mosta u Šarampovu Prijepoljci su pozdravili februara 2018. godine, jer su čekali godinama da uđe u kapitalne prioritete pošto je jedan od simbola Prijepolja, a saobraćajna frekvencija je dovela njegovu bezbednost u pitanje. No, pokazalo se da most nije bio za onu vrstu rekonstrukcije kakva se očekivala, pa je morao da se sruši kako bi se ojačali stubovi, u hodu se preprojektovalo, naknadno ispitivalo i stručno analiziralo i sve je to dovelo do isključivanja važne saobraćajnice iz saobraćajnog toka u gradu. Tako je ceo jedan deo grada potpuno odsečen i postao je „slepo crevo“ što izaziva velika negodovanja. Stalna odlaganja, pomeranje rokova, izostanak kontinuiteta u radovima, promene izvođača, stvorili su pravi gnev kod Prijepoljaca.

Kada će biti završen šarampovski most? Trebalo je da je već. Prema ugovoru, izvođač je trebalo da završi izgradnju za 365 kalendarskih dana, a to je bilo nekako baš ovoga leta. Leto prođe, jesen stiže, a do mosta ništa bliže. Vrenost investicije je preko 216 miliona dinara.

Dozvole, saglasnosti i projekti u ovom slučaju nisu bili „na izvolte“ kao pre deset godina. A rokovi su odavno „rastegljiv“ pojam.

Indira Hadžagić

Indira Hadžagić

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

oglas totaltv

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

novembar 2020
npusčps
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

5699564
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
326
5362
38803
141914
106305
5699564

Vaš IP: 3.238.147.211
2020-11-28 02:36